Joker verslaat Marvel en beleeft geweldig openingsweekend

Je zou zeggen dat 2019 straks vooral het jaar van Marvel is geweest, maar ook bij concurrent DC Comics hebben ze een flink hoogtepunt beleeft. Het onlangs uitgebrachte ‘Joker’ heeft namelijk al veel reacties losgemaakt. Ook blijkt nu dat het openingsweekend van de film beter was dan Marvel’s vorig jaar verschenen Venom.

Joker beleeft beter openingsweekend dan Venom

Met een staande ovatie op het filmfestival van Venetië en tientallen lovende recensies was het niet meer dan logisch dat veel mensen besloten om de nieuwe Joker film zelf te gaan checken. Zo is er in het eerste weekend al 93,5 miljoen dollar aan kaartjes verkocht in de Verenigde Staten. Dit is meer dan Venom, die vorig jaar rond dezelfde tijd ”slechts” 80,3 miljoen wist binnen te halen.

Ook internationaal heeft Joker het erg goed gedaan. Zo is er buiten de Verenigde Staten al meer dan 140 miljoen dollar binnen gehaald.

Ondanks de hoge bezoekerscijfers is er nog steeds een hoop controverse rondom de film. Zo zou Joker volgens sommige critici aanzetten tot geweld. Er zijn zelfs bronnen die beweren dat er plannen gemaakt zouden zijn voor enkele aanslagen. Vandaar dat er in de Verenigde Staten extra bewaking is ingezet voor tijdens de vertoningen.

Alternatieve interpretatie

In Joker zien we een alternatieve kijk op de gelijknamige Batman slechterik. Het gaat hier om een zogeheten ‘oorsprongsverhaal’ waarin we zien hoe een man genaamd Arthur Fleck steeds meer moeite heeft om zich staande te houden in de maatschappij. Met als gevolg dat hij uiteindelijk verandert in de psychopaat die we kennen als de Joker.

Joker review

Mocht jij echter nog twijfelen of je Joker wilt gaan zien dan kun je hier een uitgebreide recensie van de film lezen. Daarnaast is hier een overzicht van eerste reacties van de internationale pers te vinden.

Meer filmnieuws vind je in ons (bijna) dagelijks bijgewerkte filmoverzicht.

Reageer op artikel:
Joker verslaat Marvel en beleeft geweldig openingsweekend
Sluiten