Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 24 okt 2019

Joker film zorgt voor nieuwe toeristische attractie in The Bronx

Een maand geleden was de trap die in The Bronx Shakespeare en Anderson Avenues met elkaar verbond slechts een verzameling treden, maar sinds de release van de Joker film is het een ware toeristische attractie geworden.

De locatie waarin de bekende Batman slechterik op een gegeven moment staat te dansen is namelijk omgedoopt tot de ”Joker Stairs” en trekt sinds kort regelmatig toeristen.

Iconische locatie uit Joker trekt veel bekijks

Het mag dan niet voor het eerst zijn dat een locatie uit een film toeristen trekt, maar dat Joker  voor zoveel toeristen zou zorgen hadden we eigenlijk niet verwacht. Hieronder zie je enkele foto’s van mensen die de inmiddels beroemde trap hebben bezocht:


Naast reguliere toeristen trekt de locatie zoals verwacht ook cosplayers, oftewel mensen die graag in de huid van fictieve personages kruipen. In dit geval natuurlijk de Joker.

Al blijkt lang niet iedereen blij te zijn met de toegenomen belangstelling voor het betreffende stadsdeel. Zo beweren veel locals dat de wijk waar de trappen gevestigd zijn niet bepaald veilig is en ze niet kunnen uitsluiten dat bezoekers beroofd zullen worden:

Hoge opbrengsten

Naast de bovengenoemde trappen weet ook de film nog steeds veel bekijks te trekken. Zo blijkt dat Joker nu al een van meest opbrengende comic films aller tijden is. Ondanks dat titels als Avengers: Endgame en Black Panther qua qua kaartverkoop veel meer binnengehaald hebben was het budget voor die films ook een stuk hoger.

Gezien het succes wordt er nu toch gesproken over een vervolg, terwijl dit in eerste instantie uitgesloten leek. Daarnaast heeft hoofdrolspeler Joaquin Phoenix ook gereageerd op vragen omtrent een link met andere DC films. Een uitgebreide review van de film is hier te lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Joker film zorgt voor nieuwe toeristische attractie in The Bronx
Sluiten