Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 1 dec 2017

Jolt eBike: eindelijk een betaalbare elektrische fiets

Elektrische fietsen winnen steeds meer aan populariteit en zie je steeds vaker op straat voorbij zoeven. Helaas zijn de apparaten nog steeds behoorlijk duur en kan niet iedereen daarom meedoen met de ontwikkeling. De Jolt eBike zou hier echter verandering in moeten brengen. Volgens de makers staat hij zelfs officieel bekend als de beste en meest betaalbare elektrische fiets op de planeet.

Rijbereik van 50 km per uur zonder meetrappen

Jolt is uitgerust met een 350 watt motor, welke geen onderhoud nodig zou hebben. Met een topsnelheid van 32 km per uur zou hij snel en krachtig genoeg zijn om je moeiteloos te helpen met het beklimmen van heuvels. De motor wordt gepowered door een lithium-ion batterij van LG, welke goed is voor een actieradius van bijna 50 km, zonder dat je de fiets een handje hoeft te helpen. Als je besluit toch mee te trappelen, kom je zelfs 80 km ver. Dat lijkt ons ook ver genoeg om met een fiets heen te gaan.

Jolt ebike

Opvouwbare ebike

Het geheime wapen van de Jolt fiets is dat hij stiekem ook een vouwfiets is. De ebike zou zelfs binnen 20 seconden opgevouwen kunnen worden, zodat je hem bijvoorbeeld makkelijk op kantoor mee naar binnen kunt nemen om weer op te laden voor de terugreis. De makers maken er een punt van om te vermelden dat hoewel het een vouwfiets is, je Jolt al volledig in elkaar opgestuurd krijgt. Gelukkig dat je je fiets inderdaad niet eerst nog in elkaar hoeft te zetten…

Jolt ebike

En de Prijs?

Aangezien de Jolt eBike ‘s werelds meest betaalbare elektrische fiets zou zijn, is het natuurlijk de vraag wat de prijs dan is. Via Indiegogo kun je een exemplaar bemachtigen met een Super Saver korting van 70 procent voor iets meer dan 500 euro. Dat is inderdaad behoorlijk betaalbaar en zelfs goedkoper dan veel smartphones. De normale winkelprijs bedraag echter ruim 1600 euro, wat misschien toch niet zo ontzettend goedkoop is. Via Indiegogo is ook een extra LG batterij te bestellen voor 210 euro, zodat je niet hoeft te wachten op oplaad-taferelen. Het zou maar 15 seconden duren om de batterij te verwisselen.

Een paar jaar geleden verscheen op Indiegogo ook de Storm ebike, welke claimde ‘s werelds meest betaalbare elektrische fiets te zijn. Deze kon je bestellen voor 530 euro plus nog 200 euro aan verzendkosten. Storm lijkt het hiermee toch te winnen van Jolt.

Indiegogo

Reageer op artikel:
Jolt eBike: eindelijk een betaalbare elektrische fiets
Sluiten