Vier innovatieve ideeën van Nederlanders die de wereld gaan veroveren

Het lijkt soms alsof de start-ups als paddenstoelen uit de grond schieten. Voordat je start-up van de grond komt moet je je idee nog wel goed aan de man kunnen brengen. Onder het motto ‘Pitch and Ride’ werden onlangs een aantal ondernemers in een auto gezet. Tijdens een kilometer lang (of kort) durend autoritje mochten ze hun innovatieve idee pitchen. Dit zijn onze favorieten. Wie moet volgens jou deze wedstrijd winnen?

P-Pall

Het dilemma dat Joren Straatman aankaart is er een die veel mannen, of alle mannen, vast herkennen; een smerige toiletbril optillen of de bril omlaag laten wat de situatie niet echt schoner maakt. De meeste mannen zullen voor de tweede optie kiezen. Om dit dilemma overbodig te maken begon Joren een paar weken geleden zijn bedrijf P-Pall.

P-Pall is een springveer die aan de wc en wc-bril wordt bevestigd. Deze springveer zorgt ervoor dat de wc-bril op mannen- en gemeenschappelijke toiletten vanzelf weer omhoog veert na zittend gebruik. Weg smerige wc-bril en weg smerige handen. Kun je er al alvast een paar bij ons op kantoor komen installeren Joren?

Labfresh

Lotte en Kasper hebben een overhemd ontwikkeld dat niet vlekt. Briljant dus. Het overhemd is gemaakt van een zacht en ademende stof waardoor het fijn is om te dragen. Deze katoenen stof is ook op zo’n manier geweven en behandeld dat de vezels vuil en vocht afstoten voordat de stof het opneemt. Met dit overhemd aan hoef je dus niet bang te zijn voor koffievlekken tijdens een meeting of sollicitatie.

Labfresh heeft ook nagedacht over de overconsumptie van kleding. Het overhemd is een tijdloos model en is gemaakt van duurzame materialen waardoor hij lang meegaat. De combo van slimme materialen en een duurzame insteek zijn wat ons betreft de juiste ingrediënten voor een overhemd we WANT to have.

Hops & Grains: The Personal Brewing Company

Kijk, bier, daar houden we van! De jongens van Hops & Grains bieden mensen met hun startup de mogelijkheid om zelf hun eigen bierrecepten samen te stellen. Je hoeft niet zelf het bier te brouwen, want dat doet Hops & Grains voor je.

Via de website heb je de keuze uit meer dan honderd ingrediënten die op ontelbaar veel manieren samen te stellen zijn. Een geheel gepersonaliseerde goudgele rakker dus. Vervolgens worden ze gebotteld en gelabeld met je persoonlijke label. Gooi die SEAT Ibiza-tank dus maar vol, want we kunnen ons voorstellen dat de bestellingen binnenlopen met zo’n tof idee.

Flowerplugs

Dit idee is misschien wel onze favoriet uit dit rijtje: Flowerplugs. Het dragen van oordoppen op festivals is natuurlijk goed voor het beschermen van je gehoor. Je ziet ze gelukkig steeds vaker in de oren van bezoekers.

De toenemende vraag aan oordoppen zorgt er echter ook voor dat het steeds meer afval met zich meebrengt. De mannen van Flowerplugs hebben daar iets op bedacht: oordopjes met een bloemzaadje er in die je na gebruik kunt planten in de aarde. Met dit innovatieve en duurzame idee zullen ze vast menig festival voor ze winnen. De eerste samples zijn al in de maak en hopelijk kunnen we ze eind deze zomer al gebruiken!

Ook al wat kilometers aan het rondrijden om je pitch te oefenen, maar wil het nog niet echt lukken? Deze tips voor public speaking helpen je vast een eind op weg. Succes! Op Pitchandride.nl kun je de overige kandidaten en hun ideeën checken. Wie is jouw favoriet?

In samenwerking met SEAT

Reageer op artikel:
Vier innovatieve ideeën van Nederlanders die de wereld gaan veroveren
Sluiten