Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Tech 29 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Jony Ive definitief vertrokken bij Apple: einde van een tijdperk

Afgelopen zomer maakte Apple bekend dat Jony Ive het bedrijf zou gaan verlaten. De iconische hoofdontwerper speelde lange tijd een grote rol in de ontwikkeling van Apple, maar vond het nu tijd om zijn eigen ontwerpbureau op te richten. Het einde van een tijdperk werd aangekondigd en is nu een feit geworden. Ive heeft de deur definitief achter zich dicht getrokken.

Sinds vandaag is het profiel van Jony Ive niet meer te vinden op de website van Apple. Zijn gezicht stond tot voor kort nog op de leiderschapspagina. Hier staan alle personen die onderdeel zijn van het bestuur. Naast CEO Tim Cook zijn dit de mannen en vrouwen die verantwoordelijk zijn voor de verschillende afdeling. Ive stond daar jarenlang tussen als Chief Design Officer, maar zijn hoofd is nu verdwenen.

Jony Ive bepalend geweest voor Apple

Deze functie is momenteel nog niet ingevuld. Wel werd afgelopen zomer bekend gemaakt dat Evans Hankey (Industrial Design) en Alan Dye (Human Interface Design) de taken gaan overnemen. Zij zijn alleen nog niet te vinden op de organisatie pagina van Apple. Belangrijkste voor nu is in ieder geval dat Jony Ive definitief vertrokken is.

Jony Ive begon zijn carrière bij Apple in 1991. In de bijna dertig jaar die hij werkzaam was voor het bedrijf was hij verantwoordelijk voor een aantal iconische producten. Zo zette hij de iMac op de kaart en is hij één van de bedenkers van het bijzondere Apple Park. Naast deze voltreffers zat de hoofdontwerper er ook een aantal keer naast. We hebben hier zijn zes grootste successen en missers op een rij gezet.

Meer weten over zijn tijd bij Apple en wat Jony Ive in de toekomst precies gaat doen? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Jony Ive definitief vertrokken bij Apple: einde van een tijdperk
Sluiten