Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 2 jul 2019

Tim Cook reageert op onthutsend bericht over vertrek Jony Ive

Eerder deze week kwam de Wall Street Journal met een merkwaardig bericht over het vertrek van Apple design-chief Jony Ive. Volgens bronnen die de doorgaans goed ingelichte krant heeft gesproken was Ive onder andere klaar met het gebrek aan interesse in design van Tim Cook.

Apple reageert op onthutsend artikel

Je kunt daar meer over lezen in dit artikel. De claims in het bericht zijn op zijn zachtst gezegd onthutsend. Ze schetsen een beeld waarin Cook nou niet bepaald goed uit de verf komt. Dat zit de Apple CEO kennelijk ook zelf dwars.

Cook heeft namelijk in een mail richting NBC News journalist Dylan Byers gereageerd. Een actie die binnen kamp Apple vrij zeldzaam is. Volgens Tim Cook zijn de beweringen in het artikel van de Wall Street Journal “absurd”.

Volgens hem matchen de conclusies van het artikel totaal niet met de realiteit. Tevens zou het verhaal “een gebrek aan kennis en begrip tonen van hoe het design team werkt en hoe Apple werkt.”

“Het design team is fenomenaal getalenteerd,” aldus Cook. “Zoals Jony zei zijn ze sterker dan ooit en ik heb er compleet het vertrouwen in dat ze zullen slagen onder het leiderschap van Jeff, Evans en Alan.” Dat zijn de nieuwe design leads van het team.

“Wij kennen de waarheid en de fantastische dingen die ze kunnen doen. De projecten waar ze aan werken zullen je omver blazen,” aldus de Apple CEO. Een woordvoerder van de Wall Street Journal heeft NBC News laten weten dat ze nog steeds achter hun artikel staan.

Wie in dit geval compleet gelijk heeft, is iets waar we waarschijnlijk nooit helemaal achter zullen komen. Apple CEO Tim Cook zal hoe dan ook een rooskleuriger beeld willen scheppen, terwijl we ook niet weten wie de bronnen van de Wall Street Journal exact zijn. Gezien de reputatie van de krant kunnen we echter niet anders dan vermoeden dat er een sterke kern van waarheid in zit. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

?Check ook: MacBook Air 2018: ‘Apple erkent moederbord-problemen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tim Cook reageert op onthutsend bericht over vertrek Jony Ive
Sluiten