Echte Wolf of Wall Street: Bitcoin investeerders zijn gehersenspoeld

De film “The Wolf of Wall Street” met Leonardo Dicaprio brengt ons terug naar de jaren negentig en heeft bij veel mensen voor een paar spannende uurtjes van vermaak gezorgt. De echte Wolf of Wall Street, Jordan Belfort, lijkt zich echter na 22 maanden in de gevangenis te hebben bekeerd en waarschuwt investeerders voor wat volgens hem misschien de grootste scam ooit is. Hij heeft het over cryptocurrencies en volgens Belfort zijn investeerders gehersenspoeld om Bitcoin te kopen.

ICO’s grootste scam ooit

Vorig jaar september begon Belfort al met zijn waarschuwingen over cryptocurrencies. Hij gaf toen aan dat de digitale coins frauduleus zijn en dat initial coin offerings (ICO’s) misschien wel de grootste scam ooit zouden kunnen zijn. Natuurlijk kan iedereen zoiets claimen, maar ze zeggen wel “it takes one to know one” en in dit geval zou de Wolf of Wall Street toch wel de meest geschikte persoon zijn om zo’n investeringsscam te kunnen herkennen. Aan de andere kant gaf Belfort in juni dit jaar, toen de cryptocurrencymarkt maar bleef dalen, ook aan dat dat de idioten op de markt op waren en dat alles gauw helemaal zou crashen. Tot nu toe hebben we dat nog niet zien gebeuren.

Jordan Belfort

Jonge Bitcoin investeerders gehersenspoeld

Dat hield de man niet tegen om recentelijk weer toe te slaan en verder te gaan met zijn gedachten over Bitcoin. In een gesprek met CNBC liet hij onlangs weten dat de enige reden dat de onvermijdelijke ondergang van Bitcoin nog niet heeft plaatsgevonden, is omdat jonge investeerders gehersenspoeld zijn om de cryptocurrency te kopen. Belfort claimt dat scammers behoorlijk wat Bitcoins hebben verzameld en dat ze die nu proberen te slijten aan de gemiddelde kleine investeerder. Alles zou echter weer verdwijnen als een fata morgana en veel eerlijke mensen zouden hierbij (figuurlijk) afgeslacht worden.

Wat er precies zal gaan gebeuren met Bitcoin zullen de meeste mensen waarschijnlijk rustig afwachten. Volgens sommige analisten, zou de cryptocurrency aan het einde van het jaar juist weer omhoog schieten. In de tussentijd proberen mijners het mining process steeds efficiënter te maken. Volgens computerwetenschapper Arvind Narayan zou elk initiatief om het minen groener te maken echter een druppel op een gloeiende plaat zijn.

CCN

Reageer op artikel:
Echte Wolf of Wall Street: Bitcoin investeerders zijn gehersenspoeld
Sluiten