Rust in je hoofd? Deze journal-app voor iPhone helpt je als een baas!

Je kunt je iPhone natuurlijk ook gebruiken als een journal om daarin belangrijke gebeurtenissen vast te leggen. Daar is nu een mooie app voor. De applicatie, genaamd Punkt, is gratis te downloaden voor gebruikers van iOS, maar bevat wel enkele digitale aankopen.

Punkt is een journal-app die ervoor zorgt dat het leuk is om te beschrijven wat je doet, door gebruik te maken van categorieën, emoties en meer. In plaats van iemand gewoon op te laten schrijven wat diegene denkt, vraagt Punkt om je dag in één zin te omschrijven. Het opschrijven van je ideeën is slechts één van de dingen waarmee je je dag vastlegt. Je kunt namelijk per entry aangeven hoe je je daarbij voelde door één van de vijf emoties uit te kiezen: Awesome, Pretty good, Quite OK, Kind of bad en Horrible. Daarna kies je een reden uit voor die emotie, zoals Family, Friends, Work, Relationship en meer.

Journal app Punkt
Emoties uitkiezen in journal-app Punkt. (Afbeelding: Punkt)

Punkt is een toffe journal-app

De journal-app probeert het proces nog wat interactiever te maken door je een speciale plek op een kaart uit te laten kiezen. Die plek wordt, samen met een foto, bij de tekst en emotie gevoegd. Dergelijke data moet het gemakkelijker maken later terug te vinden waar je op welk moment aan dacht. Zodoende krijg je inzicht in wat je voelt op welk moment en hoe dat op dat moment je leven beïnvloed heeft.

Bovendien is de app simpel in gebruik te nemen dankzij de intuïtieve en simplistische interface. Zo kun je je dus volledig concentreren op je gedachten. Je data wordt overigens gesynchroniseerd met andere apparaten via iCloud, zodat je niet afhankelijk bent van alleen je iPhone. Er is tevens een donkere modus aanwezig, maar helaas geldt dat nog niet voor de iPad-versie van journal-app Punkt. De app is nu gratis te downloaden, maar biedt wel digitale aankopen aan.

Reageer op artikel:
Rust in je hoofd? Deze journal-app voor iPhone helpt je als een baas!
Sluiten