Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 21 aug 2018

The Journey gaat door in FIFA 19

Twee jaar geleden, in de game FIFA 17, introduceerde Electronic Arts een nieuwe modus in de game: The Journey. Hierin nam je de rol aan van de jonge Alex Hunter, die er van droomt om de beste voetballer ooit te worden. Dat is een droom die je niet in één game kunt verwezenlijken, waardoor The Journey verder ging in FIFA 18. Daarbij kwam je terecht bij LA Galaxy en mocht je strijden voor het kampioenschap. In FIFA 19 komt The Journey tot een eind. Maar het is een reis die meer vertelt dat alleen de avonturen van Alex Hunter

Drie helden in The Journey in FIFA 19

Want in FIFA 19 krijg je een verhaal voorgeschoteld waarbij je naast Alex Hunter ook aan de slag kunt gaan met Danny Williams en Kim Hunter. De eerste werd in het eerste jaar geïntroduceerd, terwijl Kim als halfzusje vorig jaar werd voorgesteld. Alle drie zijn het kundige voetballers die op het punt staan om hun carrière te maken. Hieronder de trailer van FIFA 19 The Journey.

In het grote verhaal dat The Journey moet bieden kun je op verschillende momenten tussen de verschillende helden wisselen en op die moment het verhaal vanuit diverse standpunten te beleven. Alex speelt daarbij inmiddels voor Real Madrid, waar Ronaldo helaas net weg is, Danny komt uit voor Manchester United en Kim probeert te schitteren op het WK voor vrouwen. Ook komen een aantal bekende voetbalhelden voorbij die een cameo maken. Electronic Arts benoemt daarbij in elk geval namen als Neymar Jr., Alex Morgan, Paulo Dybala en Kevin De Bruyne.

FIFA 19 The Journey

De voorgaande keren kon je The Journey in een paar uur voltooien. Hopelijk is hij dit jaar net iets langer. We moeten nog wel even wachten om daar achter te komen. FIFA 19 komt op 28 september uit en verschijnt dan op eigenlijk elk denkbaar platform. Meer weten over gaming? Kijk dan zeker eens hier.

Reageer op artikel:
The Journey gaat door in FIFA 19
Sluiten