Daniel Koster
Daniel Koster Apple 16 dec 2017

Jouw privacy is ver te zoeken door de locatievoorzieningen van je iPhone

Onze iPhone doet flink wat dingen voor ons waar we geen weet van hebben. Dit is logisch en nodig om je mobiel te laten functioneren. Er zijn echter ook wat functies die voor sommige personen wat minder gewenst kunnen zijn, zoals locatievoorzieningen.

Door locatievoorzieningen houdt jouw iPhone vierentwintig-uur-zeven bij waar je bent geweest en voor hoe lang. Krijg jij een beetje klamme okseltjes bij deze gedachte? Of vind jij het juist wel leuk om te zien waar jij de afgelopen maanden het meest hebt rondgehangen? Door de volgende stappen te volgen kun jij zien waar je geweest bent en als je wilt hier een stokje voor steken.

1. Ga naar ‘instellingen’

Deze kan iedereen wel vinden, die bevindt zich uiteraard op je home page.

2. Scroll naar ‘privacy’

Hiervoor moet je iets naar beneden scrollen. Dit kopje bevindt zich in het derde sub-menu. Open deze.

3. Locatievoorzieningen

Meteen bovenaan staat de knop ‘locatievoorzieningen’. Tik hier op.

4. Scroll naar ‘systeem’

Hiervoor moet je helemaal naar beneden toe scrollen. Open deze nieuwe pagina.

5. Zoek ‘veelbezochte locaties’ op

Je kunt hem vinden in het eerste sub-menu. Open de pagina.

6. Veelbezochte locaties

Je ziet nu een overzicht van de verschillende steden/plaatsen waar jij je de afgelopen tijd hebt verschanst. Zo bevindt onze redactie zich in Amsterdam, maar zijn wij laatst nog op wintersport geweest in de Alpen. Laten we op Amsterdam drukken om te zien waar we in Amsterdam allemaal zijn geweest.

7. Amsterdam

En hier heb je het. Je ziet op de kaart van Amsterdam waar wij geweest zijn en hoe vaak we daar geweest zijn vanaf een bepaalde datum. Toch een beetje freaky. Wil je hier iets aan doen? Druk dan op terug.

8. Veelbezochte locaties

Je bevindt je nu weer in veelbezochte locaties. Druk op ‘wis geschiedenis’ om jouw privéleven weer terug te krijgen. Daarnaast kun je er hier ook voor zorgen dat je in de toekomst niet meer op de voet wordt gevolgd door ‘veelbezochte locaties’ uit te schakelen.

Jouw privéleven is weer hersteld

Als je alle stappen hebt doorlopen dan weet Apple niet meer waar jij je elke dag hebt bevonden. Daarnaast weet Apple dat voor de toekomst ook niet meer aangezien jij jouw veelbezochte locaties hebt uitgeschakeld. Het is echter altijd goed om te blijven herinneren dat dit niet de enige manier is waarop Apple gegevens van jou verzameld. Wat dacht je van Cookies en andere informatie die jij Apple vrijgeeft? Altijd blijven opletten waar je gegevens heengaan dus!

Reageer op artikel:
Jouw privacy is ver te zoeken door de locatievoorzieningen van je iPhone
Sluiten