‘Blockchain vervangt binnen een paar jaar bestaande technologie’

Hoewel de meningen behoorlijk uiteenlopen over Bitcoin en andere cryptocurrencies (en ook behoorlijk heftig kunnen zijn), lijken de meeste mensen toch wel te geloven in de blockchain. We zien steeds meer bedrijven aan de slag gaan met de technologie en bij JP Morgan lijken ze er in ieder geval groot vertrouwen in te hebben. Onlangs zou JP Morgan CIO Lori Beer zelfs tegen de Argentijnse website Cripto247 hebben verklaard, dat de blockchain binnen een paar jaar onze bestaande technologie zal gaan vervangen.

Applicatie belangrijker dan technologie zelf

Beer geeft aan dat blockchain technologie op het moment naast onze huidige technologie bestaat, maar dat het over een paar jaar heel anders zal zijn. JP Morgan zelf is verschillende richtingen aan het aftasten met betrekking tot de blockchain. Zo hebben ze zelf een op Ethereum gebaseerde blockchain ontwikkeld en zijn ze verbonden aan Hyperledger en Enterprise Ethereum Alliance. Het zou de Amerikaanse bank echter meer te doen zijn om de applicatie van de technologie met betrekking tot het zakendoen, dan om te technologie zelf. Ze zijn niet alleen op zoek naar iets dat kosten zou kunnen verlagen, maar ook naar de mogelijkheid om nieuwe producten te ontwikkelen.

blockchain faceb

Alleen gereguleerde “dingen”

Waar Beer aan de ene kant positief is over de blockchain, lijkt ze aan de andere kant nog wat voorzichtig met cryptocurrencies. Als antwoord op de vraag wat nu precies de positie van JP Morgan is met betrekking tot cryptocoins, gaf ze aan dat de bank alleen gaat voor dingen die gereguleerd zijn. Ze hebben specialisten die de ontwikkelingen rondom cryptocurrencies nauwlettend in de gaten houden. Over de positie van de bank tegenover ICO’s besloot Beer geen informatie te geven.

JP Morgan

Blockchain voor verschillende doeleinden

Het is niet de eerste keer dat JP Morgan zich positief uit over de blockchain. Zo vroegen ze in mei al een patent aan voor een blockchain gebaseerd peer-t0-peer netwerk, waarmee zowel intern als tussen verschillende banken transacties verwerkt zouden kunnen worden. En eerder deze maand liet Cointelegraph weten dat ook JP Morgan CEO Jamie Dimon optimistisch is over de technologie. Dimon zou hebben aangegeven dat de bank bezig is met tests en dat ze de blockchain willen gaan inzetten voor behoorlijk wat verschillende dingen.

En dat de technologie ingezet kan worden voor uiteenlopende dingen, werd laatst bewezen door de voedselveiligheid firma ZEGA. Deze zet de technologie in om te checken of producten dodelijke chemische stof glyfosaat bevatten.

Cointelegraph

Reageer op artikel:
‘Blockchain vervangt binnen een paar jaar bestaande technologie’
Sluiten