Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 16 mrt 2019

Sega stopt verkoop Judgment omdat acteur cocaïne gebruikt

Judgment is de nieuwe game van het team dat eerder verantwoordelijk was voor Yakuza. Deze zomer moet de game in het Westen uitkomen, maar momenteel is de game al te koop in Japan. De game kwam daar in december uit en werd goed ontvangen. Maar nu is de game nergens meer te koop. En dat heeft te maken met het feit dat de acteur Pierre Taki er van is beschuldigd dat hij cocaïne heeft gebruikt.

Judgment slachtoffer van drugsrel

De politie in Japan kreeg een tip dat Taki drugs bij zich had. Toen zijn auto werd onderzocht, werd er niks gevonden. Maar uit een urinetest bleek dat Taki wel cocaïne heeft gebruikt. In de game Judgment speelt Taki de rol van de yakuza Kyohei Hamura. Daarbij verleent hij zowel zijn stem als zijn gelijkenis. Omdat er op het gebruik van drugs enorm hoge gevangenisstraffen staan, loopt Taki het risico om zeven jaar opgesloten te worden. Als gevolg daarvan heeft Sega besloten om Judgment uit de schappen te halen.

judgment

Nu lijkt dat een beetje overdreven, maar Sega wil blijkbaar niet gekoppeld worden aan de drugsproblemen van zijn acteur. Nu heeft de game in Japan al de verwachte verkoopaantallen gehaald, maar wat dit voor het Westen gaat betekenen is niet bekend. Het zou kunnen dat iemand anders zijn stem gaat inspreken, maar dan heb je nog het probleem dat Taki ook zijn gelijkenis aan de game heeft verleend.

Naast zijn werk voor Judgment is Taki ook verantwoordelijk voor de stem van Olaf in zowel Frozen als het vervolgen Frozen 2. In die film gaat iemand anders nu de stem inspreken. En in de Japanse versie van Kingdom Hearts 3 zal er een update komen waarbij Olaf ook een andere stemacteur krijgt. Op die manier weet straks niemand meer van het bestaan van Pierre Taki.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Sega stopt verkoop Judgment omdat acteur cocaïne gebruikt
Sluiten