Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 19 mei 2020

‘In juni krijgen we de eerste PS5-games te zien’

We weten dat de PlayStation 5 eind dit jaar uitkomt. En we weten hoe de PS5-controller er uit ziet. Maar de games? Die ontbreken nog.

Natuurlijk kregen we vorige week een interessante tech-demo te zien die een voorproefje gaf. Maar de echte PS5-games, die hebben we nog niet gezien. In juni moet daar verandering in komen.

PS5-games worden in juni getoond

Er zijn al een tijdje geruchten dat Sony binnenkort een livevideo brengt waarin het verschillende PS5-games gaat tonen. Dat zou op 4 juni gaan zijn, maar inmiddels is de kans groter dat dit pas later in juni gaat gebeuren. Dat is althans hetgeen dat de website Venturebeat nu stelt. Zij hebben interne informatie gekregen die daar op wijst. Maar men heeft wel de bevestiging gekregen dat het daadwerkelijk gaat om het tonen van games. En hopelijk gaat het dan ook echt om de meest interessante games.

PS5 controller PlayStation 5
PlayStation 5 controller (Afbeelding: PlayStation)

In tegenstelling tot de PS5 heeft Microsoft al wat dingen op het gebied van games getoond voor de Xbox Series X. Het probleem daarbij is alleen dat het voornamelijk games zijn van externe ontwikkelaars. En als je heel eerlijk bent, waren dat nou niet echt de games waar we enthousiast van zijn geworden. Het is dan ook de hoop dat Sony zijn huiswerk beter voor elkaar heeft en echt een paar games toont die ons enthousiast maakt voor de nieuwe spelcomputer.

Na de PS5-games onthulling in juni zou er in augustus nog een State of Play-video komen. Hieronder zouden er games getoond worden voor zowel de PlayStation 4 als de PlayStation 5 gaan verschijnen. Het moet dus een mix gaan worden van titels. Daarbij ligt het ook voor de hand dat we te zien krijgen hoe de nieuwe spelcomputer er uit ziet, als deze niet al in juni is onthuld. Een ander vraagstuk die blijft spelen, heeft te maken met de prijs. De verwachting is dat de PlayStation 5 zo’n 500 tot 600 euro gaat kosten. Hopelijk weten we dat snel en kunnen we snel de pre-order gaan starten.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘In juni krijgen we de eerste PS5-games te zien’
Sluiten