Jurassic World Alive is Pokémon Go, maar dan met dino’s

Als jij helemaal klaar bent met het vangen van Pokémon, maar deze lente wel graag met je telefoon naar buiten wilt om daar iets anders te doen dan van de omgeving te genieten, dan is Jurassic World Alive iets voor jou. Het is een nieuwe Augmented Reality-game, die in zijn basis gewoon Pokémon Go met dino’s is. Dat klinkt wat goedkoop, maar beter goed gejat dan slecht bedacht.

Jurassic World Alive

Jurassic World Alive wordt gemaakt door Ludia, een Franse ontwikkelaar die voornamelijk gebruik maakt van bestaande franchises om daar games om heen te bouwen. Zo maakten zij eerder Jurassic World Builder, Teenage Mutant Turtles: Legends en een Battlestar Galactica-game. Ervaring met Augmented Reality-games, zoals Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic wel heeft, lijken ze niet te hebben. Dat in combinatie met het goedkope jatwerk geeft niet heel erg veel vertrouwen in de toekomst van deze nieuwe game.

Volgens de beschrijving van de game hebben de welbekende dinosaurs hun eiland van Isla Nublar verlaten en lopen ze nu gewoon doodleuk rond in jouw stad. Jij bent daarbij lid van de Dinosaur Protection Group en je moet voorkomen dat de dino’s voor de tweede keer volledig uitsterven. Dus ga je op pad, op zoek naar je favoriete dinosaurs en probeer je die via een drone te vangen en DNA af te nemen. Ook kun je onderweg voorwerpen oppakken, zoals in-game geld en supply drops.

Met dat DNA kun je vervolgens in het lab een nieuwe hybride aan dino maken en het in player versus player arena gevechten tegen andere spelers op te nemen. Het klinkt allemaal heel erg bekend, maar goed, dat hebben we inmiddels al wel gezegd. Dus als je deze lente nog geen plannen hebt en het is even goed weer buiten, dan kun je zo op pad met Jurassic World Alive. De game moet binnenkort uitkomen en verschijnt dan tegelijkertijd op de Android en iOS-devices.

Reageer op artikel:
Jurassic World Alive is Pokémon Go, maar dan met dino’s
Sluiten