Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 6 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Jurassic World: Fallen Kingdom review – geweldig spektakel

In 2015 verscheen Jurassic World, het langverwachte vervolg op de Jurassic Park trilogie. Zoals verwacht was deze film een groot succes en werd er daarom ook al snel een vervolg aangekondigd. Deze tweede film heet Jurassic World: Fallen Kingdom en is vanaf nu in de bioscopen te zien.

Jurassic World: Fallen Kingdom Review

Dit nieuwe deel speelt zich een paar jaar na de eerste film af. Het voormalige dinosauruspark bestaat niet meer en dient nu als een soort reservaat voor de beesten. Totdat men ontdekt dat een van de vulkanen op het eiland spoedig zal uitbarsten. Dit zal ervoor zorgen dat de dinosauriërs wederom zullen uitsterven.

Jurassic World: Fallen Kingdom

De regering besluit echter om niet in te grijpen en de natuur zijn gang te laten gaan. Dit tot ongenoegen van Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), een voormalig Jurassic World-medewerkster die centraal stond in de eerste film.

Schrijf je in voor Ontbytes! ?

En ontvang het tofste technieuws in je inbox!.
[revue_subscribe]

Zij zet zich tegenwoordig namelijk in voor het welzijn van de dieren. Als ze de kans krijgt om deel te nemen aan een reddingsexpeditie, vraagt ze haar ex Owen (Chris Pratt) om mee te gaan. Daar aangekomen blijkt dat de initiatiefnemer van de missie hele andere plannen heeft…

Meer dinosaurussen? Ja, dat willen wij!

Het verhaal achter Jurassic World: Fallen Kingdom is vrij simpel en in feite alleen een excuus om meer dinosaurussen in beeld te brengen. Dit is echter precies wat we willen, dus daarom ook helemaal niet erg. De film bevat weer een hoop prehistorische beesten die ook dit keer vaak de strijd met elkaar aangaan. Natuurlijk is ook de mens niet veilig en zien we veel personages die moeten rennen voor hun leven.

Dit alleen al is reden genoeg om deze sequel te gaan zien. Het geheel zit boordevol spektakel en de voorgaande films worden hier en daar zelfs overtroffen. Er is zelfs een geheel nieuwe gemodificeerde dinosaurus, die de zich kan meten met de Indominus rex.

Nostalgie ontbreekt?

Zoals je hierboven al kunt lezen is deze sequel wederom de moeite waard. Wel valt op dat men heel erg gebruikt maakt van de bekende formule. Een simpel verhaaltje? Check! Excuus om weer naar het eiland te gaan? Check! Pretentieuze praat over dierenrechten? Check! Gehaaide slechteriken die de dieren willen uitbuiten? Check! Moedige helden die dat willen tegenhouden? Check! Een kind dat gered moeten worden? Check!

Deze zaken zorgen voor een leuke film, maar zowel diepgang als originaliteit ontbreken. Daarnaast is de film meer show dan dat het echt nostalgische waarde heeft. Toch een beetje jammer.

Jurassic World: Fallen Kingdom is een mooie geschoten actiefilm met dinosaurussen, wat wil je nog meer? Alle elementen zitten erin, al ontbreekt het echter aan diepgang en is het nieuwe er wel een beetje af. Mocht jij daar toch niet op zitten te wachten, dan is het gewoon een dikke aanrader. Lees hier ook het premièreverslag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Jurassic World: Fallen Kingdom review – geweldig spektakel
Sluiten