Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 11 jun 2018

Just Cause 4 biedt veel actie en explosies

Wie er in een game als Grand Theft Auto V van houdt om complete chaos te veroorzaken, doet er goed aan om eens een kijkje te nemen bij de Just Cause-reeks. Hoewel de games lang niet zo goed afgewerkt zijn als de GTA-games, bieden ze veel mogelijkheden om helemaal los te gaan. Een paar jaar geleden bewees Just Cause 3 dat. De game had echter twee minpunten. Enerzijds was de game technisch niet heel sterk, waarbij voornamelijk de instabiele framerate opviel. Daarnaast was het wat eentonig. Hopelijk lukt het ontwikkelaar Avalanche Games om die minpunten in Just Cause 4 weg te werken.

Just Cause 4 komt dit jaar

Just Cause 4 werd tijdens de Microsoft-persconferentie van gisteravond aangekondigd en heel erg lang hoeven we er gelukkig niet op te wachten. De game komt namelijk al op 4 december van dit jaar uit. De game laat je andermaal aan de slag gaan met Rico Rodriguez, die zich weer in de nesten heeft gewerkt. Waar Just Cause 3 zich afspeelde op een eilandengroep in de Middenlandse Zee, daar lijkt Just Cause 4 je mee te nemen naar een locatie in Zuid-Amerika. Dat is echter wel gokken, want veel is er nog niet bekend over de game.

Wel zien we dat alle elementen uit de serie terugkomen in de game. Zo is Rico’s welbekende grijphaak terug, heeft hij de mogelijkheid om uit een voertuig te springen en zijn parachute te gebruiken of met zijn wingsuit rond te vliegen. Terwijl je dat doet kun je heel wat chaos veroorzaken, zoals je in de bovenstaande trailer kunt zien.

Just Cause 4

Opvallend is ook de enorme tornado aan het einde van de trailer. Of deze natuurlijk ontstaat of dat hij opgeroepen kan worden is niet duidelijk. Wel zien we veel voertuigen om mee te vliegen, te rijden of te varen. Just Cause 4 verschijnt op de Xbox One, pc en PlayStation 4.

Just Cause 4

Wil je meer lezen over games? Neem dan hier een kijkje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Just Cause 4 biedt veel actie en explosies
Sluiten