Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 jun 2019

Just Dance 2020 wordt de laatste game voor de Nintendo Wii

Tijdens de E3 kondigde Ubisoft verschillende games aan. Zo komt er een nieuwe Ghost Recon, een nieuwe Rainbow Six en een nieuwe Watch Dogs. Ook kun je met Just Dance 2020 weer ouderwets met de voetjes van de vloer. Het is een reeks die al heel wat jaren meegaat en zeer veel succes heeft. Destijds was het met name op de Wii een populaire game, waarbij je met je Wiimote er op los zwaait. En met Just Dance 2020 komt de game nog één keer uit op de Wii, wat tegelijkertijd de laatste game is voor het platform.

De Wii dood na Just Dance 2020

Waar Nintendo de Wii al vele jaren geleden achter zich heeft gelaten, daar bleef Ubisoft maar doorgaan met het uitbrengen van games in de Just Dance-serie. De laatste game die Nintendo op de spelcomputer uitbracht kwam in 2013. In 2017 was Let’s Sing 2018 de laatste Wii-game die niet door Ubisoft werd uitgebracht. Vervolgens bracht het bedrijf nog Just Dance 2018, 2019 en nu dus Just Dance 2020 uit. Geen idee hoeveel de game nog verkoopt op de Wii, maar het is wel mooi om te zien dat het bedrijf games blijft uitbrengen. De Wii U-versie werd echter al een paar jaar geleden geschrapt.

Just Dance 2020

Volgens Alain Corre van Ubisoft zijn er nog heel wat gamers die de games spelen op de Wii en is hij zodoende blij dat hij die fans kan geven wat ze willen. Maar na deze game is het wel echt de hoogste tijd om over te stappen naar een ander platform en daar de game op te gaan spelen.

In Just Dance 2020 heb je 40 nummers om mee te gaan dansen door de moves van de game na te bootsen. In de game vind je nummers als Rain Over Me van Pitbull, God is a Woman van Arianna Grande en Kill This Love van Blackpink. Naast de Wii komt de game ook uit op de PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One. De game komt op 5 november uit. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Just Dance 2020 wordt de laatste game voor de Nintendo Wii
Sluiten