Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 jul 2019

Juventus ontbreekt in FIFA 20 (en dit is de grote reden)

Mocht je straks in FIFA 20 willen gaan spelen met Juventus om met dat team de Champion’s League te winnen dankzij een winnende kopbal van Mathijs de Ligt in de 89e minuut, dan kun je dat op je buik schrijven. Juventus ontbreekt namelijk in de game. Het Italiaanse team heeft een overeenkomst gesloten met Konami, waardoor het team exclusief verschijnt in de game Football PES 2020.

Geen Juventus in FIFA 20

Dat betekent overigens niet dat je niet kunt gaan spelen met Ronaldo en zijn vrienden. Net als dat bij PES gebruikelijk is, moet Electronic Arts in de game gebruik maken van een andere naam. In dit geval wordt Juventus in FIFA 20 Piemonte Calcio genoemd. Het team heeft net een iets andere soort badge en ook de shirtjes zijn anders. Maar de spelers zijn wel gewoon beschikbaar met hun echte namen. Het heeft ook geen gevolgen voor FIFA Ultimate Team, waarbij de chemistry werkt alsof de spelers gewoon voor Juventus uitkomen. Mocht je echter een groot fan van het team, dan is het misschien beter om dit jaar voor PES 2020 te kiezen. In de onderstaande trailer zie je hoe de verschillende spelers uitstekend zijn overgezet in die game.

Wellicht dat er hierdoor ook wordt gekozen voor een nieuwe atleet op de cover. Tot nu toe is daar nog niks bekend over gemaakt in FIFA 20, terwijl we de afgelopen jaren al in een vroeg stadium te zien kregen dat Cristiano Ronaldo op de cover stond. Bij PES 2020 staat dit jaar Lionel Messi op de cover, dus die is eigenlijk ook al bezit. Naast de twee grote namen uit het voetbal is het interessant om te zien of FIFA dit jaar voor een andere speler kiest of in de game gewoon voor een compleet andere soort cover gaat. PES 2020 staat gepland voor 10 september, terwijl FIFA 20 iets later uitkomt. Die game is vanaf 27 september te koop. Wil je meer lezen over FIFA 20? Bezoek dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Juventus ontbreekt in FIFA 20 (en dit is de grote reden)
Sluiten