Daniel Koster
Daniel Koster 10 okt 2016

Say cheese: de positieve effecten van (een tosti) kaas

Je hoort er de laatste tijd veel over: gezond eten. Maar wat is nou gezond? Kaas zou bijvoorbeeld volgens velen ongezond zijn. Net als bier en whisky overigens. Dat is natuurlijk onzin. Wij laten je weten waarom (bepaalde) kazen gezond zijn. Dus, say eat cheese

Heerlijk afvallen

Kaas eten én afvallen? Juist, het werkt. Dit aangezien kaas zou helpen met een snellere spijsvertering. Je eten wordt dan sneller verteerd waardoor je eerder afvalt. Hmm, al etend afvallen, doe ons er maar twee.

Poets geen tanden, eet kaas

Verschillende onderzoeken, zoals deze en deze, hebben aangetoond dat het eten van een beetje kaas kan helpen tegen de zuurwaarden in je mond. Zuur is één van de redenen dat je gaatjes in je tanden krijgt. Door dus wat kaas te eten na een maaltijd kun je ervoor zorgen dat het eten een mindere aanslag wordt op je gebit.

Last van je hart? Say cheese!

Er werd lang van uitgegaan dat kaas hart- en vaatziekten veroorzaakte. Nu blijkt uit recente onderzoeken dat dat niet het geval is. Sterker nog, sommige onderzoeken concludeerden dat de kans op hart- en vaatziekten juist afnam met het eten van kaas.

Kaaseters gaan vaker van bil

Wil jij meer van bil? Dan is het een goed idee om meer tosti’s met kaas te eten. Volgens een datingsite hebben mensen die tosti’s eten namelijk meer seks. Geen idee waar dat aan ligt!

Een beetje cholesterol kan geen kwaad

Maak je geen zorgen, wij weten dat je niet een te hoog cholesterol wilt. Echter heeft je lichaam wel cholesterol nodig aangezien het de bouwstof voor cellen en hormonen is. En die kun je prima uit kaas halen. Zaken als roken en niet sporten zijn daarentegen wél af te raden.

Doe het voor je tanden én botten

Calcium helpt je bij het opbouwen en onderhouden van je botten en gebit. Logischerwijs is calcium erg belangrijk. Laat kaas nou rijk aan calcium zijn. Nice.

Kaas: rijk aan allerlei vitamines

Kaas kent daarnaast allerlei vitamines. Je kunt denken aan vitamine A en vitamine B12. Ook kent kaas zaken als zink, proteïne en fosfor. Gezond die kaas dus eigenlijk!

Natuurlijk zijn er allerlei verschillende soorten kaas. Daarom is het slim om te kijken naar kaas waar bijvoorbeeld het minste vet inzit. Feta, mozzarella en Zwitserse kazen zijn dan het beste. Hier kun je acht kazen vinden die het meest gezond zouden zijn. Want ja, kaas moet je gewoon blijven eten. Kaas is namelijk heerlijk én bovendien net zo verslavend als heroïne. Eet ze!

Reageer op artikel:
Say cheese: de positieve effecten van (een tosti) kaas
Sluiten