Dé must-do activiteit tijdens een roadtrip door de wildernis

Terwijl veel outdoorliefhebbers kiezen voor een gezonde wandeling door de bossen willen wij een andere sportactiviteit aanstippen: kajakken. Why? Tijdens deze avontuurlijke activiteit ontdek je de natuur juist vanuit een ander perspectief en het maakt je hoofd leeg van alles wat er in het drukke stadsleven op je afkomt. Maar er zijn nog meer redenen te bedenken waarom kajakken te gek is.

Een MINI roadtrip met kajakheld Bobby Groenewoud

Om te beginnen is kajakken een perfecte work-out. Je traint alle spieren, zelfs je beenspieren. Je benen zet je namelijk in voor het sturen en ze ondersteunen de slag. Bevaarbaar water is in Europa altijd binnen handbereik: denk aan rivieren en meren, maar kajakken kan zelfs in de zee. Kajakheld Bobby Groenewoud is niet voor niets naar Scheveningen verhuisd, om altijd in het water te kunnen liggen.

Het is heerlijk om de natuur vanaf het water te bekijken, aan je conditie te werken en je lichaam stressvrij te maken.

Dat betekent echter niet dat Bobby nooit in de auto stapt om andere wateren te verkennen. In onderstaande video wordt hij opgepikt door presentator Ruben Dingemans om met de MINI Countryman richting Oostenrijk te cruisen. In Oostenrijk laten ze zien hoe te gek kajakken wel niet is:

Geïnspireerd? Logisch! Het is heerlijk om de natuur vanaf het water te bekijken, aan je conditie te werken en je lichaam stressvrij te maken. Als je vervolgens op een kampvuur je avondeten bereidt is je avontuur helemaal onvergetelijk.

Vergeet je essentials niet!

Belangrijk om nog te benoemen is dat je altijd goed voorbereid het water op moet gaan. Hiermee bedoelen we niet dat je de route al moet hebben uitgestippeld, maar dat je over de juiste essentials moet beschikken wanneer je in je kajak stapt. Denk aan thermokleding en een drysuit om je lichaamstemperatuur stabiel te houden, maar ook gadgets om je veiligheid mee te waarborgen.

Wil je nog veel meer leren over kajakken? Zoals de zeven wateren om sowieso een keer te bevaren? Check dan onze avonturiers van Outdoor Manners. Zij inspireren en informeren je dagelijks met de juiste voorbereiding voor een perfect outdoor leven.

In samenwerking met MINI

Reageer op artikel:
Dé must-do activiteit tijdens een roadtrip door de wildernis
Sluiten