Cars 27 aug 2018 Ilona Braam

Russisch bedrijf achter AK-47 komt met antwoord op Tesla

Steeds meer automakers zijn bezig met het ontwikkelen van elektrische auto’s en om de zoveel tijd komt er ook een elektrisch model uit een heel onverwachte hoek. Zo onthulde het Russische bedrijf Kalashnikov, van het welbekende AK-47 aanvalsgeweer, onlangs tijdens een tentoonstelling van Russische defensie- en consumentenproducten hun eigen antwoord op de auto’s van Tesla. Maak kennis met de Kalashnikov CV-1.

Baby blauwe retro EV

De elektrische Kalashnikov CV-1 is een hoekige auto, waarvan het design geïnspireerd zou zijn door een Sovjet hatchback auto uit de jaren ’70.  Door het het ontwerp en de baby blauwe kleur, ziet de EV er ernstig retro uit en zou je eigenlijk niet verwachten dat er een elektrische aandrijflijn aan te pas komt. Je zou je de auto zelfs kunnen voorstellen in een oude oorlogsfilm, waarin Amerikaanse spionnen hem gebruiken als “getaway car” die toevallig ergens geparkeerd staat.

Kalashnikov CV-1 elektrische auto

Rijbereik van 349 km

Volgens Kalashnikov zou de elektrische auto uitgerust zijn met complexe systemen en technologieën, waarmee hij niet onder zou doen voor de groten op de EV markt zoals Tesla. Op het moment gaat het nog om een prototype, maar het productiemodel zou met een volle batterij goed zijn voor een rijbereik van zo’n 349 km. Ook zou de Kalashnikov CV-1 vanaf stilstand binnen 6 seconden een snelheid van 100 km per uur kunnen bereiken.

Kalashnikov CV-1 elektrische auto

Prijs Kalashnikov CV-1

Op het moment is er nog geen prijs bekend van de Russische auto. Qua specificaties komt hij ongeveer overeen met de Tesla Model 3 en zou hij dan ook een vergelijkbare prijs moeten hebben om effectief te kunnen concurreren. Tesla heeft echter zoals we weten wel wat problemen met de productie van de Model 3, dus wie weet. We moeten zeggen dat de Model 3 er toch wel een stuk strakker uitziet.

Wat vindt Elon?

Op Twitter zijn de meningen verdeeld over het Russische voertuig. Eén van de twitteraars vroeg zich uiteraard af wat waarschijnlijk iedereen die dit nieuw hoort zich zal afvragen: wat is Elon Musk’s reactie hierop?

Musk heeft hierop echter nog geen antwoord gegeven, maar de man heeft het dan ook behoorlijk druk met allerlei andere dingen. Laatst liet hij nog in een interview met de New York Times weten hoe zwaar het afgelopen jaar wel niet voor hem is geweest.

CNBC

Reageer op artikel:
Russisch bedrijf achter AK-47 komt met antwoord op Tesla
Sluiten