Jelle van Es
Jelle van Es Tech 17 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Voor de kampeerders: koken met de BioLite HomeStove

Een paar jaar geleden kwam hij al op de markt: de HomeStove. Een klein aluminium device waarmee je kunt koken door gebruik te maken van hout. Met name in de Derde Wereldlanden wordt er nog veel gekookt met hout, omdat daar geen elektriciteit of gas beschikbaar is.

Dat wordt met name binnen gedaan, waardoor er binnen veel roet ontstaat en giftige gassen vrijkomen. De HomeStove is 50 procent efficiënter met hout verbranding omzetten naar warmte om op te koken en laat 90 procent minder gassen vrij, waardoor het een stuk veiliger is.

Na zijn succesvolle introductie, is de BioLite HomeStove nu ook beschikbaar voor Westerse consumenten om hem aan te schaffen. Handig als je graag gaat kamperen.

De BioLite HomeStove komt in augustus uit

De BioLite HomeStove gaat pas in augustus op de Westerse markt komen, maar nu kun je hem alvast pre-orderen. Het is overigens geen goedkoop ding. Hij kost namelijk 159,95 euro. Een deel van het geld dat binnen komt wordt overigens gebruikt om de bestaande projecten voor de Derde Wereldlanden uit te breiden, dus met je aanschaf steun je ook een goed doel. Naast de eerder genoemde voordelen van de HomeStove, wordt hij ook nog eens uitgerust met een USB-port.

Naast de mogelijkheid om er handig op te koken, wordt de hitte van het verbrande hout ook omgezet naar energie. Via de UBS-port kun je dan bijvoorbeeld je telefoon een klein beetje opladen of er een led-lampje op bevestigen, zodat je goed kunt zien of je eten al aan het koken is terwijl het donker is.

Omdat het product pas in augustus verscheept wordt, lijkt het met name een interessante aanschaf te zijn als je plannen hebt om deze herfst of zelfs winter op pad te gaan. Het is daarbij overigens nog goed om te weten dat het product redelijk licht is en dus goed mee getild kan worden. Tot slot hebben we hier nog een paar andere tips voor je toekomstige kampeeravonturen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Voor de kampeerders: koken met de BioLite HomeStove
Sluiten