Jelle van Es
Jelle van Es Films & Series 17 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Kan Marvel inpakken? Scholieren gaan helemaal los op Avengers!

2019 zal voor altijd een belangrijk jaar blijven binnen de wereld van Marvel. Met Marvel’s Avengers Endgame kwam er een einde aan het verhaal dat zich over meerdere films heeft afgespeeld. Het einde is nog altijd iets dat ons bij staat, om over het laatste epische gevecht nog te zwijgen. Het gaat een tijdje duren voordat er weer zoiets episch komt. Maar nu kun je dankzij een groep scholieren de filmreeks opnieuw te beleven. En dat door een ruim zeven minuten durende dans.

Scholieren dansen Marvel’s Avengers na

Het is een dans die gemaakt is door de dansgroep van de Amerikaanse Walden Grove High School in Sahuarita, Arizona. Zij hebben een enorm grote groep dansers bij elkaar gebracht, voorzien van de juiste kleding (hoewel er soms wat geïmproviseerd is) en vervolgens de diverse hoogtepunten uit de film nagespeeld. Of gedanst eigenlijk. De volledige video is hier te bekijken en is absoluut de moeite waard.

Mocht je geen tijd hebben en willen weten je allemaal mist: alles. Het begint met de opkomst van de originele Avengers en het gevaar dat Thanos met zich meebrengt. Je ziet het gevecht van Iron Man met Thanos op de planeet Titan, de poging van Thor om Thanos een kopje kleiner te maken, het bekende knippen in de vingers van Thanos waardoor de halve wereldpopulatie verdwijnt en de zoektocht naar het verleden om dit weer te voorkomen. En ja, ook hier eindigt het met een episch laatste gevecht en kent het een einde voor Iron Man zoals we dat allemaal kennen. Daar is nu al zoveel tijd overgegaan, dat ik dat gewoon als spoiler mag neergooien.

Het is indrukwekkend om dit alles zo te zien. Wellicht dat het qua choreografie niet altijd even goed gaat, maar de manier van verhaal vertellen op een groot toneel is gewoon indrukwekkend. Wil je meer lezen over Avengers? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Kan Marvel inpakken? Scholieren gaan helemaal los op Avengers!
Sluiten