Kano maakt leren programmeren magisch met Harry Potter kit

Kano ken je waarschijnlijk van de kleurrijke kits waarmee kinderen kunnen leren programmeren. Kids kunnen zo bijvoorbeeld hun eigen laptop bouwen, op een educatieve en toegankelijke manier. En, niet geheel onbelangrijk, met verrassend solide software. Kano laat kinderen nu kennis maken met de wondere wereld van Harry Potter.

Harry Potter Kano Coding Kit

In oktober komt namelijk de zojuist onthulde Harry Potter Kano Coding Kit uit. Dit pakket combineert een toverstaf met bewegingssensor met de educatieve doch vermakelijke software-uitdagingen van Kano.

Kinderen kunnen zelf hun toverstaf in elkaar zetten. De gadget kan middels Bluetooth verbonden worden met een computer, tablet of smartphone. De kit ondersteunt zowel Android als iOS. Vervolgens kunnen ze met de bijbehorende app allerlei programmeer-uitdagingen aangaan in Zweinstein.

Kano Harry Potter Programmeren Kano Harry Potter Programmeren

De toverstaf zelf is een indrukwekkend stukje technologie. Onder de motorkap zit een gyroscoop, een accelerometer en een magnetometer. Daardoor kan de software zeer nauwkeurig meten hoe kinderen de toverstaf bewegen. Inclusief de hoek, richting en de snelheid. Een toverspreuk uitvoeren deed je nog nooit zo geavanceerd!

De software komt eigenaren van andere Kano-kits waarschijnlijk bekend voor. Kinderen leren met behulp van bouwblokken de logica achter programmeren kennen. Loops, conditionele statements en andere basics komen voorbij.

Je hoeft echter geen kind te zijn om er beter mee te leren programmeren. Geavanceerde gebruikers kunnen namelijk de onderliggende Javascript-laag aanzetten, en zo de diepte in gaan.

De wereld van J.K Rowling vormt zo een aanlokkelijke basis voor iets dat eigenlijk vooral educatief is. Spelenderwijs leer je programmeer-skills waar je later veel aan zult hebben. De kinderen leren bijvoorbeeld hoe ze een uil kunnen bevrijden, maar eigenlijk zijn ze bezig met het bouwen van een scriptje. Door het spel-element voelt het echter als puur speelplezier.

Kano Harry Potter Programmeren Kano Harry Potter Programmeren

Dat is echter pas het begin. Ook in het geval van de Harry Potter-kit belooft Kano dat gebruikers uiteindelijk hun eigen toverspreuken, projecten en andere programmeer-bouwsels in elkaar kunnen zetten. Het pakket gaat 99,99 dollar kosten en komt op 1 oktober uit.

Reageer op artikel:
Kano maakt leren programmeren magisch met Harry Potter kit
Sluiten