Daniel Koster
Daniel Koster 18 sep 2016

My eyes! Hoe bepaald licht in jouw kantoor schadelijk voor je is

Ons kantoor bevindt zich in hartje Amsterdam en dat is boffen. Je hoort ons dan ook zeker niet klagen. Of nou ja, stiekem wel een klein beetje. Onze redacties bevinden zich namelijk onder de grond. Welgeteld één dakraam en een heleboel lampen voorzien die ruimte van licht. Nu blijkt dat het soort kantoorlicht flinke negatieve gevolgen op jou kan hebben!

Het ligt aan het kantoorlicht!

Om je meer te vertellen over het effect van kantoorverlichting op jou is de hulp van Alan Hedge ingeroepen. Hij legt uit waarom kantoorverlichting zo belangrijk is, maar ook catastrofaal kan zijn. En dan is het niet eens zo dat we lichtelijk overdrijven. In ieder geval heeft Alan het licht gezien. Hij heeft het namelijk niet over kantoorpanden zonder licht. Het gaat erom dat het licht te fel is, of de verkeerde kleur kent. Dat is dan weer van invloed op zaken als je gezondheid, slaapritme, humeur, ogen en productiviteit. Maar welk licht moet je dan gebruiken? Die vraag wordt door Alan himself in de onderstaande video beantwoord. Een tipje van de sluier: het is niet één type licht!

Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat

Wat Alan zegt, er is niet één perfect licht. Je moet licht hebben dat zich aanpast aan de tijd van de dag. Zo komt het licht binnen overeen met het licht buiten én met jouw biologische klok. Dat is trouwens ook iets wat je moet regelen met je elektronische apparaten. Met f.lux krijg je dat voor elkaar op je Mac, computer en Android. Je iPhone kent een ingebouwde functie hiervoor, Nightshift genoemd. Die pas je op deze manier toe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
My eyes! Hoe bepaald licht in jouw kantoor schadelijk voor je is
Sluiten