Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 14 jul 2019

Kanye West bouwt betaalbare Star Wars huizen

We hebben het hier vaak over allerlei leuk gadgets om je huis autonomer en handiger te maken. Het is echter ook goed om stil te staan bij het feit dat er mensen zijn die helemaal geen huis hebben en op straat leven. Gelukkig  bestaan er allerlei projecten om deze mensen te helpen en Kanye West is op het moment bezig met één van die projecten. Hij geeft er meteen een nerdy twist aan en het is dan ook de bedoeling dat de woningen eruit gaan ziet als iets uit Star Wars.

Betaalbare Star Wars woningen

Bij Star Wars denk je doorgaans aan allerlei high tech taferelen, maar in dit geval is de inspiratie wat simpeler. West zou namelijk de igo-achtige huisjes van Tatooine als inspiratiebron gebruiken. De bedoeling is dat deze voor daklozen worden ingezet of mogelijk als betaalbare woningen voor mensen met een laag inkomen. In een gesprek met Forbes laat West weten dat de huizen mogelijk zelfs in de grond worden geplaatst. Natuurlijk licht zou in dat geval vanaf bovenaf moeten komen.

Star Wars Tatooine
Twentieth Century Fox Film (Bron: Twentieth Century Fox Film)

Skeletten van houten ruimteschepen

Wanneer de Star Wars huizen precies klaar zullen zijn, is nog onbekend. Op het moment zouden er wel prototypes zijn en Forbes senior editor Zack O’Malley omschrijft deze als “de skeletten van houten ruimteschepen”. Veel van dit soort projecten gebruiken ook grote 3D-printers om goedkope woningen te produceren. Zo zijn ICON en New Story bezig met betaalbare 3D-geprinte huizen, die maar zo’n 4.000 dollar kosten. De bedoeling is dat deze huisjes al eerste in El Salvador worden ingezet.

Ook Xiaomi is bezig met kleine woningen, maar met een heel ander doel voor ogen. Het Chinese bedrijf heeft de handen ineengeslagen met Open Architecture om alvast woningen te ontwerpen voor wanneer we daadwerkelijk naar Mars gaan. Het project gaat onder de naam Mars Case en de Mars woningen zouden geheel zelfvoorzienend zijn.

 

Cnet

Reageer op artikel:
Kanye West bouwt betaalbare Star Wars huizen
Sluiten