Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 9 mei 2017

Invoke: slimme speaker met Cortana van Harman Kardon en Microsoft

De Invoke is op de website van Harman Kardon verschenen. Het gaat om een slimme speaker met Cortana, de virtuele assistente van Microsoft.

Slimme speaker maakt je smart home compleet

Je huis omtoveren tot een smart home kan een grote uitdaging zijn. Het is niet alleen prijzig, maar het kan er ook nog eens vrij ingewikkeld op worden. Gelukkig kom je al een heel eind met een slimme speaker.

Harman Kardon Invoke Cortana

Slimme speakers kunnen het middelpunt van je huiskamer vormen. Je favoriete album opzetten, je agenda checken of de volgende aflevering van Game of Thrones op de tv afspelen: het kan allemaal met die ene gadget.

Nu nog een merk kiezen. Google heeft de Google Home, een strakke speaker die met behulp van Google Assistant allerlei taken uit kan voeren. Amazon gooit hoge ogen met de Amazon Echo, waarvan binnenkort een opvolger met een scherm uitkomt.

Harman Kardon Invoke Cortana

Als we het over virtuele assistenten hebben dan moet je Apple natuurlijk ook noemen. Siri loopt flink achter ten opzichte van de concurrentie, maar dat weerhoudt Apple er naar verluidt niet van om binnenkort zijn eigen slimme speaker te onthullen.

Microsoft kan natuurlijk ook niet achter blijven. De softwaregigant kreeg het niet voor elkaar om voet aan de grond te krijgen in de smartphonemarkt. Toch introduceerde het Amerikaanse bedrijf een paar jaar geleden Cortana, zijn eigen virtuele assistent.

Harman Kardon Cortana

Harman Kardon Invoke: Cortana schiet je te hulp

Windows is nog steeds verreweg het meest gebruikte besturingssysteem op computers. Windows 10 is dan ook de plek waar Cortana voortleeft. De kunstmatige intelligentie krijgt binnenkort nog een thuis: een speaker van Harman Kardon.

Harman Kardon Invoke Cortana

Zes maanden geleden plaatsten Harman en Microsoft een teaser voor een nieuwe speaker, de Invoke. Deze week verscheen de slimme speaker dan eindelijk op de website van Harman Kardon.

Zoals verwacht gaat het om een cirkelvormige speaker, vergelijkbaar met de Amazon Echo en Google Home. De Invoke kan in 360 graden geluid opvangen en afspelen. Verder kunnen gebruikers natuurlijk Skypen en Cortana allerlei commando’s geven. Je kent het wel: je agenda checken, een nummer afspelen, vragen naar het weer etc.

Waarschijnlijk gaat Microsoft de speaker uitgebreid demonstreren tijdens de Build conferentie. Het is nog niet bekend hoeveel de Invoke gaat kosten, al zijn de kleuren-opties wel al op de website verschenen: zwart en zilver. De speaker met Cortana komt pas in de herfst uit, dus we zullen nog even geduld moeten hebben.

Lees ook waarom Amazon nog steeds de heerser is in de smart home markt. Of lees meer over Apple’s plannen voor een slimme speaker met Siri.

 

Harman Kardon

Reageer op artikel:
Invoke: slimme speaker met Cortana van Harman Kardon en Microsoft
Sluiten