Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn 16 mrt 2017

Kasita Micro Home: slim huisje van innovatieve startup

De startup Kasita heeft een klein huisje ontwikkeld dat van alle moderne gemakken is voorzien. Sterker nog, de Micro Home is ontzettend slim en is binnenkort zelfs te koop.

Kasita onthult de Micro Home

Het kan best lastig zijn om je huis om te toveren tot een smart home. Veel toepassingen en slimme gadgets hebben hun eigen standaard, waardoor het haast onmogelijk lijkt om een compleet systeem te creëren. Gelukkig kan de startup Kasita je uit de brand helpen.

Kasita Micro Home smart Home

Zij hebben namelijk een ‘smart tiny house’ ontwikkeld. Het gaat om een huisje van slechts 33 vierkante meter. Daarin zijn allerlei slimme gadgets en systemen geĂŻnstalleerd, die allemaal met slechts een mobiele app bestuurd kunnen worden. Geen gedoe, maar een kant en klare leefomgeving.

Kasita Micro Home smart Home

Oprichter Jeff Wilson, een voormalig hoogleraar milieustudies, leefde zelf een jaar lang in een omgebouwde afvalcontainer. Die ervaring gaf hem de inspiratie om er echt een product van te gaan maken. Slechts twee jaar later heeft hij tijdens het SXSW festival zijn slimme huisje onthuld. Het blijft niet bij een concept, want voor 139.000 dollar kun je zelf in de Kasita Micro Home wonen.

Volgens de startup is het huis vooral geschikt voor millenials, singles en gepensioneerden. De rechthoekige Micro Home heeft een stalen frame, bekleed met aluminium panelen. Van buiten lijkt het allemaal ontzettend krap, maar dat valt volgens de startup mee. Het slimme huisje heeft een lounge, woonkamer/slaapkamer, een keuken en zelfs een complete badkamer met een douche.

Een smart home van de toekomst

Bovendien voelt het allemaal ruimtelijk aan doordat het gebouwtje drie meter hoog is. Allemaal leuk en aardig, maar wat maakt de Micro Home dan zo slim? Laten we beginnen met de buitenkant. De ramen worden automatisch donkerder wanneer je dat wil, bijvoorbeeld omdat je privacy nodig hebt. Vanbinnen is bijna alles verbonden middels een mobiele app. De thermostaat, deurbel, lichten, zonneschermen en de tv zijn allemaal met elkaar verbonden.

Kasita Micro Home smart Home

Daar blijft het echter niet bij. Kasita gaat zijn product continu aanpassen op basis van feedback. Het huidige model is zeer geschikt voor open plekken, zoals een achtertuin. Binnenkort gaat de startup aan de slag met andere modellen, die stapelbaar worden. Zo zouden ze bijvoorbeeld de ideale studentenkamers in drukke steden kunnen worden. Wij zijn benieuwd!

Kasita Micro Home smart Home

Tof product, maar zijn smart homes echt de toekomst? In dit artikel leggen we je uit waarom Amazon’s Alexa de heerser van de smart home markt is. En check vooral even dit minuscule zelfvoorzienende Nederlandse huisje.

Uncrate

Reageer op artikel:
Kasita Micro Home: slim huisje van innovatieve startup
Sluiten