Ilona Braam
Ilona Braam Home 25 sep 2017

Deze kleine smarthome is de iPhone onder de huizen

In veel steden begint het gebrek aan ruimte een steeds groter probleem te worden en ontwikkelaars proberen wanhopig met slimme oplossingen te komen. Kasita, een startup uit Austin in de VS, draagt een steentje mee aan het probleem met de kleine Kasita smarthome. Ja het is klein, maar het huisje zit bomvol met de nieuwste technologieën en wordt door het bedrijf zelf de “iPhone voor huizen” genoemd.

Mini smarthome met meer dan 60 slimme apparaten

De Kasita is maar 32 vierkante meter groot, maar als we de startup moeten geloven ontbreekt het je aan niks in dit kleine huisje. Je hebt namelijk beschikking over een virtuele assistent, welke je met alles kan helpen. In totaal zitten er meer dan zestig smarthome apparaten in het huisje gepropt, welke allemaal met elkaar en de assistent zijn verbonden. Als je deze allemaal los zou moeten komen, zou dat volgens Kasita oprichter Jeff Wilson neerkomen op omgerekend 16.735 euro.

Kasita smarthome

Een filmpje kijken? Kasita regelt alles

De slimme apparaten houden onder andere het huis veilig, regelen de temperatuur en helpen je om water in de douche te besparen. Omdat de apparaten allemaal samenwerken is Kasita één groot intelligent huis. Zo kun je het huis vertellen om de “theater mode” voor te bereiden. Hierop worden de lichten gedimd, komt de televisie uit de tafel tevoorschijn en wordt je favoriete streaming app voor je geopend.

Kasita communities

Het handige aan de huisjes is dat ze ook opgestapeld kunnen worden, zodat ze makkelijk in een dichtbebouwde stad nog ergens passen. Maar je kunt ze natuurlijk ook als camper gebruiken. Op het moment is Kasita met lokale regeringsorganen in Austin in overleg om een soort Kasita community te bouwen. Mocht de toestemming er zijn, kan dat ook redelijk snel uitgevoerd worden. Het bedrijf heeft onlangs een fabriek geopend van 2.322 vierkante meter, welke er maar acht weken over doet om volledige Kasita units te produceren.

Kasita smarthome

Wordt dit de toekomst?

Je zou denken dat je voor zoveel tech behoorlijk wat moet neertellen, maar een Kasita woning heb je al voor 116.314 euro. Als je bedenkt dat daar nog 16.735 euro aan slimme apparaten in zit, valt het ontzettend mee. Wie weet zitten we binnenkort met z’n allen in slimme boxjes. Dat zullen dan waarschijnlijk in de toekomst slimme glazen boxjes worden, als de glazen bouwblokken van Build Solar aanslaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze kleine smarthome is de iPhone onder de huizen
Sluiten