Katten houden niet van onze muziek, maar deze nummers vinden ze fantastisch

Als je een kat hebt dan weet je waarschijnlijk dat-ie niet van het geluid van een stofzuiger houdt. Maar als jij een keer iets aan het zingen bent of je bent muziek aan het spelen dan rent je kat vaak met dezelfde snelheid de kamer uit. We weten uiteraard niet hoe goed je kunt zingen of spelen, maar de kans is groot dat je kat niet om je slechte muziekkunsten de kamer uitrent. Hier zijn twee psychologen en een componist van University of Wisconsin in Madison achter gekomen. Wat blijkt; katten houden totaal niet van onze muziek.

De reden dat je kat de kamer uitrent bij jouw optreden ligt aan het ritme van de muziek. Wij luisteren namelijk het liefst naar muziek die het ritme van ons hart aanhoudt. Maar katten hebben een compleet ander hartritme. Het ideale hartritme van mensen ligt tussen de zestig en zeventig slagen per minuut en bij een kat ligt dit tussen de 160 en 220 slagen per minuut. Het drietal van de University of Wisconsin heeft met deze kennis drie nummers gecomponeerd waar je kat volledig op los kan gaan.

De nummers klinken vrij rustig en je zult er geluiden in herkennen zoals het fluiten van vogels of het spinnen van katten. Het drietal heeft de nummers, samen met nummers die wij mensen luisteren, laten horen aan 47 huiskatten. Zij vonden Bach en Fauré maar niets, maar de drie nummers vonden ze wel fantastisch. Zo begonnen ze bijvoorbeeld kopjes te geven aan de speaker. Wil jij checken of je kat de nummers ook te gek vindt of wil je ze stiekem zelf luisteren? Check de samples hier.

Reageer op artikel:
Katten houden niet van onze muziek, maar deze nummers vinden ze fantastisch
Sluiten