Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 12 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

The Matrix 4 en John Wick 4 lanceren op exact dezelfde datum

De kans dat je ooit een ‘John Wick vs Neo’ zult zien lijkt misschien erg klein. Toch gaat het er wel degelijk van komen. Al zal deze strijd niet op het scherm plaatsvinden, maar aan de bioscoopkassa. Het is namelijk gebleken dat The Matrix 4 en John Wick 4 op dezelfde dag zullen uitkomen.

Website IGN merkte op dat zowel The Matrix 4 als de vierde John Wick film gepland staan om op 21 mei 2021 naar de bioscoop te komen. Dit terwijl alle twee de films natuurlijk een hoofdrol hebben voor Keanu Reeves en hij met beide franchises enorm veel fans voor zich wist te winnen.

The Matrix 4 vs John Wick 4

Het feit dat deze twee films op dezelfde dag gepland staan heeft ervoor gezorgd dat een aantal fans deze datum hebben uitgeroepen tot ‘Keanu Reeves dag’:

Wel moet gezegd worden dat releasedatums in sommige gevallen slechts als richtlijnen gezien moeten worden, met name als ze nog ver weg zijn. De kans is dus best groot dat tenminste een van de twee films uiteindelijk op een andere dag uitgebracht zal worden. Zo zou het nieuwe The Matrix deel zomaar vertraging kunnen oplopen.

Wat ook meespeelt is dat de exacte datum vaak per land verschilt. Zo staat het aankomende Star Wars: The Rise of Skywalker in de Verenigde Staten gepland voor 20 december, terwijl we er in Nederland al vanaf 18 december van kunnen genieten. De kans is dus groot dat zowel The Matrix 4 als John Wick 4 in ons land sowieso op een andere dag dan 21 mei zullen verschijnen.

Keanu Reeves

Voordat de eerdergenoemde films zullen uitkomen zal Keanu Reeves eerst nog te zien zijn in Bill & Ted Face the Music en SpongeBob film Sponge on the Run. Daarnaast kun je het eerste John Wick deel voorlopig nog terugkijken via Netflix.

Kun jij geen genoeg van deze acteur krijgen maar heb je The Matrix en de John Wick films al vaak genoeg gezien? Bekijk dan dit lijstje met 10 wat minder bekende Keanu Reeves films.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
The Matrix 4 en John Wick 4 lanceren op exact dezelfde datum
Sluiten