Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 11 apr 2018

Keanu Reeves’s komt met Matrix-waardige motorfiets

Keanu Reeves is bekend om zijn acteerprestaties en natuurlijk zijn rol als de legendarische Neo in de film The Matrix. Wat je misschien niet wist is dat de acteur ook zijn brood verdient met het maken van motorfietsen. Ten minste, zijn project Arch Motorcycle dan. Dit jaar wordt de collectie uitgebreid met een paar nieuwe modellen, waaronder de Matrix-waardig uitziende Method 143.

Eerste motorfiets met koolstofvezel monocel chassis

De Method 143 wordt op de Arch Motorcycle website beschreven als de eerste concept productiemotor met een koolstofvezel monocel chassis. Dat klinkt zeker alsof we dat nog niet eerder hebben gezien, maar er wordt verder niet uitgelegd waarom hiervoor is gekozen en waarom het beter zou zijn dan andere oplossingen. Misschien wel gewoon omdat het kan.

Method 143 Arch Motorcycles motorfiets

CNC-machine en leer

De motorfiets ziet er tegelijkertijd gevaarlijk, stoer en toch verrassend elegant uit. Een CNC-machine is gebruikt om verschillende onderdelen van de motor vorm te geven, zoals de aluminium carrosserie en draagarm. Om de Method 143 nog extra flair te geven vinden we ook leer verwerkt bij sommige onderdelen, zoals zitvlak en tank gedeelte.

Method 143 Arch Motorcycles motorfiets

Custom Method 143 motor

Als motor doet een 2,3 liter S&S V-Twin motor dienst. Verder vinden we speciaal ontworpen BST koolstofvezel “Turbine” banden van 43 cm en een Arch gepatenteerde FGRT-serie fork, welke volledig aanpasbaar is. Over aanpasbaar gesproken, Als bepaalde materialen je niet in de smaak vallen, kan dat nog aangepast worden zodat je een motorfiets koopt die helemaal naar je smaak is.

Method 143 Arch Motorcycles motorfiets

Limited edition

Als je de motorfiets wilt bemachtigen, moet je niet te lang wachten om actie te ondernemen. Er worden namelijk maar 23 exemplaren van de Method 143 gemaakt, wat hem tot een behoorlijke limited edition maakt. Via de site kun je in contact komen met Arch Motorcycle (en misschien zelfs Keanu) als je meer informatie wilt over de motorfiets.

Method 143 Arch Motorcycles motorfiets

Waar Netflix erg succesvol is met zijn series, worden de films helaas wat minder goed bekeken. Om meer kijkers te trekken komt de streamingdienst binnenkort met de superheldenfilm Past Midnight, met niemand minder dan Keanu Reeves in de hoofdrol. Misschien zien we hem voorbij racen op één van zijn eigen motorfietsen.

HiConsumption

Reageer op artikel:
Keanu Reeves’s komt met Matrix-waardige motorfiets
Sluiten