Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 5 mrt 2018

Netflix gaat imponeren met Past Midnight: superheldenfilm met Keanu Reeves

Netflix blijft hit na hit scoren als het om series gaat. Op filmgebied heeft de streamingdienst iets meer moeite. Waar het inkopen van series ze beter afgaat, is het lastig om de peperdure rechten van grote Hollywood-titels te bemachtigen. Daardoor blijft het Netflix Originals aanbod op filmgebied grotendeels beperkt tot indies. En potentiële flops die grote studio’s kwijt willen. Een slimme strategie, maar het levert nou niet bepaald het sterkste aanbod op.

Netflix komt met superheldenfilm Past Midnight

Voeg daar aan toe dat steeds meer entertainmentgiganten hun eigen streamingdienst starten, en je hebt een interessante situatie. Oftewel, Netflix moet rap gaan investeren in zijn filmproducties. Geen schattige indietitels, maar blockbusters. Bright was een succesvolle eerste stap, ondanks de negatieve recensies, en de volgende stap is…. Past Midnight. Een superheldenfilm met Keanu Reeves in de hoofdrol.

Althans, dat is het plan. De film vertelt het verhaal van een unieke vigilante superheld. Volgens schrijver TJ Fixman wordt het een superheldenfilm met een opvallende twist. De film wordt geregisseerd door Rick Famuyiwa, in samenwerking met de Russo broers. Om je geheugen even op te frissen: de Russo broers waren verantwoordelijk voor Captain America: Winter Soldier, en gaan binnenkort scoren met Avengers: Infinity War. Niet de minste namen dus.

Keanu reeves netflix superheldenfilm past midnight
Keanu Reeves als John Wick Bron: Lionsgate Films (via The Movie Database)

Keanu Reeves

Rick Famuyiwa zelf is bekend geworden met Dope, de indie-hit uit 2015. Daarnaast doen de geruchten de ronde dat hij aan het roer staat van de nieuwe The Flash film. Oftewel, superhelden zijn echt zijn ding. Volgens betrouwbare bronnen is Netflix nu in gesprek met Keanu Reeves. De ervaren acteur zou geïnteresseerd zijn in de rol, dus wellicht zien we de Matrix en John Wick ster binnenkort schitteren op Netflix.

Waar de film verder over gaat en wanneer we Past Midnight kunnen verwachten, blijft voorlopig een vraagteken. Het is in ieder geval duidelijk dat Netflix bereid is om flink te investeren in films. De focus op series heeft de dienst de afgelopen jaren veel opgeleverd, maar voor echte dominantie in Hollywood is meer dan dat nodig. Check hier ook de film waarvoor het bedrijf zojuist zijn eerste Oscar heeft ontvangen!

Deadline

Reageer op artikel:
Netflix gaat imponeren met Past Midnight: superheldenfilm met Keanu Reeves
Sluiten