Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 20 mrt 2018

Dit apparaatje zorgt elke dag voor vers geroosterde koffiebonen

Ja je kunt gewoon koffiebonen gebruiken om je kopje koffie te zetten, maar iedereen weet dat geroosterde koffiebonen je kopje net wat extra magie geven. Het nadeel aan geroosterde koffiebonen is dat ze echter duurder zijn en niet zo lang vers blijven. De Kelvin Coffee Roaster zorgt ervoor dat iedereen binnenkort van geroosterde bonen kan genieten. Hij roostert ze namelijk gewoon zelf voor je.

Hoe geroosterd wil je je koffiebonen?

Het apparaat ziet er niet per se uit als een koffiezetapparaat, maat met de bonen erin lijkt het er wel op dat hij een kopje koffie voor je aan het voorbereiden is. Helaas kan het apparaat niet ook een kopje koffie zetten, maar zorgt hij wel voor het geheime ingredi├źnt. Dat is in dit geval geen liefde, maar hete lucht voor een heerlijke roast.

Het enige dat je hoeft te doen is je bonen in de binnenste cilinder stoppen en beneden bij de ronddraaiende knop je roast level kiezen. Je kunt gaan voor een lichte roast of een heerlijke Franse dark roast en alles daar tussenin.

Kelvin Coffee Roaster geroosterde koffie

Alleen nog maar verse koffiebonen

Het Kelvin team houdt zelf ontzettend veel van koffie en bedacht zich dat 20 dollar per zak geroosterde koffie toch wel een beetje duur begon te worden. Ze gingen aan de slag met zelf roosteren en kwamen erachter dat het zelf roosteren een extra voordeel had.

De eerste paar kopjes uit hun gekochte zak waren namelijk heerlijk, maar na een paar dagen waren de bonen niet meer vers en werd de koffie ook minder. Door telkens verse koffiebonen te roosteren, bleef elk kopje lekker.

Kelvin Coffee Roaster

Roosteren met hete lucht

Kelvin heeft verder onderzoek gedaan naar wat de beste en lekkerste bonen zijn. Je kunt naast de Kelvin Coffee Roaster ook koffiebonen bij ze bestellen, via een speciaal platform. De bonen die ze leveren zouden op een natuurlijke manier tot maar liefst een jaar lekker vers blijven.

Naast verschillende bonen, hebben ze ook verschillende roast technieken geprobeerd. Ze zouden zelfs alle technieken hebben getest. Uiteindelijk bleek de beste methode het gebruiken van hete lucht, die 3 tot 8 minuten door de cilinder wordt geblazen. Hierdoor doen je bonen ook een klein dansje, terwijl ze geroosterd worden.

Kelvin Coffee Roaster

Nog even wachten

Helaas is het de koffie rooster nog niet beschikbaar en zul je voorlopig nog geroosterde bonen moeten kopen of zelf met een pannetje aan de slag gaan. Je kunt op de website wel je naam en emailadres achterlaten om op de hoogte te worden gehouden.

Kelvin Coffee Roaster

Wat ook extra magie toevoegt aan je koffie is dit R2D2 koffiezetapparaat. Bedenk eens hoe heerlijk je koffie wordt als je eerst je bonen zelf roostert om vervolgens R2D2 aan het werk te zetten.

Reageer op artikel:
Dit apparaatje zorgt elke dag voor vers geroosterde koffiebonen
Sluiten