Ilona Braam
Ilona Braam Home 27 sep 2017

Dankzij deze onmisbare gadget is je wijn altijd op de juiste temperatuur

Iedereen weet dat je witte wijn koud moet serveren en dat de rode variant warmer hoort te zijn. Daar houdt de kennis echter op en de meeste mensen weten niet dat elke soort wijn het beste smaakt bij een specifieke temperatuur. De temperatuur is zelfs dusdanig belangrijk dat een goede wijn met de verkeerde temperatuur ronduit smerig kan worden. Met de Kelvin K2 hoeft je dat gelukkig nooit meer te overkomen. Deze gadget vertelt je precies wanneer je wijn de juiste temperatuur heeft bereikt.

Temperatuur is het verschil tussen smerig en goddelijk

Het idee voor de Kelvin K2 ontstond uit de verbazing van zijn maker, Steve Parker, bij het ontdekken dat dezelfde Chardonnay bij 4 graden smerig was, terwijl hij met een temperatuur van 12 graden werd omgetoverd tot een heerlijke versnapering. Hij realiseerde zich dat de meeste mensen witte wijn vaak te koud drinken, omdat de temperatuur in je koelkast vaak op 4 of 5 graden is ingesteld. Rode wijn wordt aan de andere kant juist vaak weer te warm geserveerd.

Kelvin K2 werkt met sensor en foam

Met de Kelvin K2 zou dat dus verleden tijd moeten zijn. De gadget bestaat uit een band met een sensor, welke je om je wijnfles heen vastzet. De sensor moet de wijnfles zelf aanraken en dus niet het label. Om de sensor heen is de band uitgerust met een soort foam, waardoor niet de temperatuur van de omgeving wordt gemeten. Je wilt je namelijk de temperatuur van de fles zelf monitoren.

Kelvin K2 gadget

Notificatie bij de juiste temperatuur

Uiteraard werkt de gadget met een app, welke je een notificatie stuurt wanneer je kunt beginnen met drinken. Omdat elke wijn een andere gewenste temperatuur heeft, kun je precies invoeren om welke stijl en soort het gaat. Je kunt kiezen uit acht wijn stijlen, zoals robuust en licht. Daarnaast heb je de keuze uit 200 wijntypes, waaronder bijvoorbeeld een Chardonnay of Pinot Noir. Ook je eigen temperatuur voorkeuren kun je instellen via de app. Daarnaast vind je in de app nog meer informatie over de verschillende wijnsoorten, zoals snelle feiten, bij welk soort voedsel er lekker bij is en soortgelijke wijnen.

Kelvin K2 wijn termperatuur app

Niet voor je goedkope supermarkt wijn

Je moet wel erg van wijn houden om de Kelvin K2 te bestellen, want voor één band ben je 45,54 euro kwijt. Daar komen nog verzendkosten van zo’n 8 euro bij. En naarmate je meer banden tegelijkertijd bestelt, hoe hoger de verzendkosten uitvallen. Als je er echter voor wilt gaan is de gadget te bestellen via de MyKelvin website.

Ideeën ter verbetering

In de toekomst wil Parker de gadget nog uitbreiden, zodat je alleen het etiket hoeft te scannen in plaats van zelf de wijn-informatie invoeren. Wij zouden eigenlijk ook graag zien dat de Kelvin K2 er zelf voor zorgt dat je fles op de juiste temperatuur komt, in plaats van alleen de temperatuur te meten. Als Parker dat voor elkaar krijgt, kunnen zowel je witte als rode wijnen mooi in deze designer wijn- en whiskykast uitgestald worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

KelvinDigital Trends

Reageer op artikel:
Dankzij deze onmisbare gadget is je wijn altijd op de juiste temperatuur
Sluiten