Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Apps 25 dec 2020

Kerst 2020: 5 handige Android en iOS apps voor de feestdagen

Er bestaat werkelijk een app voor alles. Het verbaast je daarom vast niet dat er ontelbaar veel apps speciaal voor kerst 2020 in de App Store en Play Store staan. Sommige van deze apps zijn handig in aanloop naar de feestdagen en anderen zijn juist leuk na het kerstdiner.

Wij hebben de beste kerst-apps voor iOS en Android voor je uitgezocht. De een is praktisch en de ander voor wat extra vermaak. Van foto-app tot game; dit zijn onze vijf favorieten.

App voor een goede kerst 2020-foto en video: ElfYourself

Sommige families maken er een ware kunst van ieder jaar een zo origineel mogelijke kerstfoto te maken. Heb je het niet zo met originaliteit maar wil je wel een geinige kerstfoto en/of video van je familie als herinnering aan deze bijzondere kerst 2020? Pak dan de populaire app ElfYourself er bij op iOS of Android. Die tovert zelfs de saaiste oom om in een swingende kerstelf.

ElfYourself app
ElfYourself (Afbeelding: ElfYourself)

Stel nog snel een verlanglijstje samen op de Christmas Gift List-app

Het is vandaag 22 december en dat betekent dat kerst 2020 al bijna voor de deur staat. Toch moeten soms de laatste kerstinkopen nog (online) worden gedaan. Er bestaan veel handige apps die je helpen iedereens kerstwensen te organiseren. De Christmas Gift List-apps is een van de besten in deze categorie appspl.

Op deze app kun je ook je eigen verlanglijstje bijhouden en die direct op je social media-kanalen delen in het geval een vage bekende je geheel onverwacht een cadeau wil sturen. Christmas Gift List is beschikbaar voor Android en iOS.

Yasa Pets Christmas: gamen tijdens kerst 2020

Ondanks dat kerst in het teken staat van gezelligheid en samenzijn heb je soms misschien ook even een momentje voor jezelf nodig. Dat momentje besteed je waarschijnlijk op de wc met je smartphone in je hand. In plaats van weer op Instagram te duiken of de zoveelste video op YouTube te bekijken kun je ook een onschuldige kerst-game spelen om in de kerstsfeer te blijven.

Download de interactieve Yasa Pets Christmas game uit de Play Store of App Store.

Yasa Pets Christmas kerst 2020
Yasa Pets Christmas (Afbeelding: Amazon)

Stuur kerstkaarten via de app van Greetz

Papieren kerstkaarten ontvangen is een stuk leuker dan ze sturen. Al helemaal wanneer je nog steeds geen kerstkaarten in huis hebt en geen idee hebt waar je die vandaag nog vandaan moet toveren. In dit geval kun je het beste een papieren kaart via Greetz versturen.

Deze service heeft een goede app voor Android en iOS die kaarten versturen zo makkelijk maakt als het maar kan. De app maakt het schrijven van de juiste tekst helaas niet makkelijker; dat moet je toch echt zelf doen.

Bellen als de kerstman: Video Call Santa

Helaas kunnen we kerst 2020 niet vieren met iedereen die we lief en leuk vinden. De bijeenkomsten blijven klein maar hopelijk de diners niet minder uitgebreid. Dat we elkaar niet in levende lijve kunnen zien tijdens kerst betekent niet dat we elkaar niet kunnen videobellen om toch een beetje dichtbij te zijn.

FaceTime of videobellen via WhatsApp werkt prima, maar tijdens kerst kun je ook de Video Call Santa-app gebruiken. Die tovert je namelijk (op beeld) om in de kerstman. In het geval je zelf niet ergens een enorme neppe witte baard en pluizige kerstmuts hebt rondslingeren. De app is hier te downloaden voor iOS en hier voor Android.

video call santa app kerst 2020
Video Call Santa-App (Afbeelding: Play Store)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Kerst 2020: 5 handige Android en iOS apps voor de feestdagen
Sluiten