Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 21 nov 2018

Kerstman 2.0: zo ziet een Apple, Ikea of Ferrari slee eruit

Als we het verhaal mogen geloven, woont de kerstman al eeuwen op de Noordpool met zijn elfjes en mevrouw Claus en komt hij elke winter ons sterfelijke mensen bezoeken met cadeautjes in zijn arrenslee. En waar de cadeautjes met de tijd mee zijn gegaan, blijft de slee eeuw na eeuw hetzelfde. Het bedrijf Red Letter Days besloot eens iets terug te doen voor de goede oude man en bedacht vijf nieuwe modellen in de stijl van Apple, Ikea, Ferrari, Red Bull en Carlsberg.

De iSleigh van Apple

Uiteraard zou de slee van Apple een “i” in de naam hebben en Red Letter Days bedacht dat iSleigh de perfecte naam zou zijn voor het voertuig. De slee ziet er futuristisch uit met minimalistische lijnen en zit vol met nieuwe tech en speciale features. Met het touchscreen-dashboard kan de kerstman onderweg de tijd doden met zijn favoriete apps, zoals Google Maps, Uber (voor als hij teveel sherries op heeft) en Elfstagram. Het is een elektrisch voertuig, dat wel een behoorlijke actieradius moet hebben. Maar als er miljoenen cadeautjes in die zak passen, moet een eeuwig durende batterij ook geen probleem zijn.

DIY Ikea slee

Uiteraard wordt de Ikea slee geleverd in een doos inclusief instructies en inbussleutel en moet deze eerst nog even in elkaar gezet worden voordat er gevlogen kan worden. Eenmaal in elkaar gezet heeft de kerstman een stijlvol en minimalistisch voertuig, waar verschillende bekende Ikea meubelstukken in verwerkt zijn. Zo zien we duidelijk de iconische KALLAX kast voorbij komen aan de achterkant om alle cadeautjes georganiseerd te houden en meteen wat leesvoer mee te nemen voor onderweg. Uiteraard komt het ding nog met een naam die zo in de Ikea collectie zou kunnen passen. Maak kennis met de Slädtur.

Ferrari F1 SLGH18

Mocht de kerstman een keer zin hebben om langs de maan te scheuren, is er de Ferrari F1 SLGH18. Uiteraard is deze rood en ziet het voertuig eruit als een raceauto. De motor is goed voor 950 rendier kracht, wat betekent dat Rudolf en zijn vriendjes even vrij kunnen nemen. Daarnaast kan de man een snelle getaway maken en optrekken vanuit stilstand naar 160 km per uur binnen 2,5 seconden.

Red Bull vleugels

Red Bull geeft je vleugels en is dus perfect voor een slee die moet kunnen vliegen. De Red Bull variant ziet eruit als een soort vliegtuigje en komt natuurlijk in de bekende Red Bull kleuren. De rode stier is vervangen door een rendier en het voertuig is daarbij ook nog eens behoorlijk duurzaam. Als brandstof wordt er suiker, cafeïne, taurine en vitamine B gebruikt en als je onderweg dorst krijgt, kun je meteen even een slok uit de tank nemen.

Carlsberg bier slee

Als laatste hebben we nog een erg gezellig uitziende slee van Carlsberg. Volgens de makers is het waarschijnlijk de beste slee in de wereld. Het is een mobiele mancave met een state-of-the-art geluidssysteem om meteen keihard met kerstliedjes rond te vliegen. Daarnaast is er natuurlijk een levenslange voorraad aan bier aanwezig om het eindeloze reizen een stuk gezelliger te maken.

Met de kerstman zit het dit jaar dus helemaal goed en het enige dat jij zelf nog kunt doen is het in huis gezellig maken voor wanneer hij langskomt. Deze vijf Ikea hacks helpen je een heel eind op weg om je woonkamer om te toveren tot een kerstparadijs.

Froot

Reageer op artikel:
Kerstman 2.0: zo ziet een Apple, Ikea of Ferrari slee eruit
Sluiten