Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Home 12 jan 2018

Kevin is de slimme speaker die je huis beschermt tegen inbrekers

Als we op vakantie gaan dan wil je niet dat potentiële inbrekers weten dat je huis een week of twee leeg staat. Sommige mensen zetten daarom hun tweede auto op de oprit, of laten nepbloemen in een vaas voor het raam staan. Zo lijkt het alsnog of er iemand thuis is. Deze old-school oplossingen zijn handig, maar niet zo handig als de slimme speaker genaamd ‘Kevin’, die het pas écht laat lijken alsof je gewoon thuis bent.

Deze speaker is slimmer dan inbrekers

De slimme speaker Kevin is ontwikkeld door een Zwitsers techedrijf genaamd ‘Mitipi’. Het bedrijf presenteerde hun product op de CES 2018 en kondigt hem aan als je virtuele huisgenoot. Dat klinkt niet echt gezellig, maar dat is ook niet waarvoor hij is bedoeld. In tegendeel! Deze virtuele huisgenoot moet je huis ‘beschermen’ tegen inbrekers juist wanneer jij niet thuis bent.

Kevin ziet er aan de voorkant uit als iedere andere slimme speaker. Aan de achterkant zitten echter LED-lichten bevestigd die in verschillende richtingen wijzen. Deze kunnen, wanneer ze aan staan, de illusie wekken dat er beweging in huis plaatsvindt.

Jij gaat weg, Kevin neemt het huis over

Het is de bedoeling dat je de slimme speaker op een plek in huis zet waar een inbreker theoretisch gezien zou kunnen komen. Zet hem dus in je deuropening, of bij de schuifpui. Wanneer jij het huis verlaat wordt de speaker geactiveerd; hij brandt licht en maakt geluiden die passen bij de tijd van de dag en de omgeving waarin je leeft. Denk bijvoorbeeld aan douchegeluiden in de ochtend, of het geluid van de tv ‘s avonds.

Je kunt via de bijbehorende app zelf customizen welke geluiden de speaker maakt en hoe de ‘lichtshow’ er uit komt te zien. Volgens de makers van de slimme speakers bevat de speaker genoeg geluiden en verschillende scenario’s om weken mee op te vullen. Als een inbreker komt checken of er alweer iemand thuis is zal hij in ieder geval niet opmerken dat er eigenlijk een soort van bandje wordt afgespeeld ;-).

Kevin

Of deze speaker inbrekers beter afschrikt dan een paar nep bloemen voor je raam, of het aan laten van je tv, dat weten we niet. Kevin zal ergens in de komende weken te koop worden aangeboden via Kickstarter. Hij zal dan tussen de 165 en 205 euro gaan kosten.

Reageer op artikel:
Kevin is de slimme speaker die je huis beschermt tegen inbrekers
Sluiten