Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Culture 20 aug 2019

Kevin Smith kondigt nieuwe He-Man serie aan voor Netflix

Of je nou in de jaren 80 geboren bent of niet, je hebt vast weleens gehoord van He-Man, de stoere actieheld die het moest opnemen tegen de handlangers van de kwaadaardige Skeletor. Het personage is met name bekend van de animatieserie He-Man and the Masters of the Universe. Regisseur en comicschrijver Kevin Smith heeft nu aangekondigd dat deze serie een vervolg krijgt.

Netflix komt met nieuwe He-Man animatieserie

Filmliefhebbers kennen Kevin Smith voornamelijk zijn bijdrage aan het komische duo Jay and Silent Bob, maar de man heeft ook veel voor de comics wereld betekent. Zo heeft hij onder het verhaal geschreven achter enkele Marvel en DC verhalen.

Daarnaast blijkt hij ook groot fan te zijn van He-Man. Zo erg dat hij als showrunner en uitvoerend producent mag dienen van de aankomende Netflix serie Masters of the Universe: Revelation waarin het personage centraal zal staan. Het spreekt voor zich dat hij hierover erg enthousiast is:

”Ik ben Mattel TV en Netflix eeuwig dankbaar dat ze me het He-Man universum toevertrouwen. In Revelation zullen we verder gaan waar de klassieke serie eindigde en een episch verhaal vertellen dat misschien wel gaat leiden tot een afsluitend gevecht tussen He-Man en Skeletor.”

Naast Smith gaat ook Rob David, schrijver van He-Man: the Eternity War bij het project betrokken zijn. Daarnaast zijn onder andere Eric Carrasco (Supergirl),  Marc Bernardin (Alphas), Diya Mishra (verfilming Magic the Gathering) en Tim Sheridan (Reign of the Supermen) in beeld als schrijvers achter de serie.

Meer animatieseries

Naast He-Man zitten er nog meer animatieseries aan te komen. Zo zal er eind dit jaar een Harley Quinn serie uitkomen welke vanaf DC Universe te zien zal zijn. Een trailer daarvan is hier te bekijken.

Ook komt er een geanimeerde serie rondom Marvel-legende Stan Lee, al is het nog niet bekend op welk platform deze zal verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kevin Smith kondigt nieuwe He-Man serie aan voor Netflix
Sluiten