Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 18 jul 2018

Maak kennis met KeyWe, het slimste slot ooit?

Het hebben van een goed slot op je deur is eigenlijk een must. De tijd dat je een touwtje uit je brievenbus had hangen waarmee iedereen je deur kon openen, is eigenlijk niet meer voor te stellen. Maar in 2018 is het misschien wel fijn om een slot te hebben dat van meerdere markten thuis is. Wat dat betreft is de KeyWe een must-have als je een gadgetliefhebber bent.

KeyWe is een slim slot

De maker noemt de KeyWe het slimste slot ooit, wat logisch is, want zij willen het graag verkopen. En dat is gelukt. Bijna 3.000 mensen hebben via Kickstarter geld neergelegd voor de KeyWe. Het is een systeem dat zo’n 100 dollar kost en vervolgens op verschillende manieren open gemaakt kan worden. Mocht de KeyWe geen stroom hebben, dan kun je gebruik maken van een ouderwetse sleutel. Maar buiten die optie is het eigenlijk een slot dat je op modernere manieren kunt openen.

Zo kun je een passcode instellen om een deur mee te openen. Of je houdt je telefoon er voor en opent het slot via NFC. Mocht je echter een slot hebben op een locatie waar je niet bent, dan kun je die van een afstand openen door middel van de app die aan het slot zit gekoppeld. En mocht je een bezoeker hebben, dan kun je een code gebruiken die één keer werkt.

KeyWe

Verhuur je je huis echter via Airbnb, dan beschikt de KeyWe ook nog over de mogelijkheid om een code voor een bepaalde periode te gebruiken, zodat die gasten via die code tijdens hun verblijf binnen kunnen komen. En wanneer de deur achter je dicht valt, dan gaat hij van de buitenkant automatisch weer op slot. Kortom, de KeyWe is een slim slot dat van alle markten thuis is.

Wil je meer Kickstarter-inspiratie? Kijk dan eens hier.

Reageer op artikel:
Maak kennis met KeyWe, het slimste slot ooit?
Sluiten