Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Popsci 28 aug 2019

KFC boekt groot succes met verkoop vegetarische kip

Op de markt zijn er steeds meer goede vegetarische vleesvervangers. Mijn zoon is vegetarisch en zodoende eet ik regelmatig met hem mee, waarbij ik gewoon moet zeggen dat de alternatieven gewoon erg goed zijn. En er is steeds meer mogelijk op het gebied van vleesvervangers. Deze week ging KFC een samenwerking aan met Beyond Meat. In een keten in de Amerikaanse stad Atlanta, welke voor de gelegenheid groen was geverfd, konden consumenten Beyond Fried Chicken proberen. En dat was groot succes

Vegetarische kip succes bij KFC

Hoewel de term vegetarische kip niet helemaal goed is, is het wel mooi om te zien dat dit soort alternatieven ontstaan. Er stonden groten rijen voor het restaurant en na vijf uur was men volledig door de voorraad heen. Dan is het natuurlijk vervelend om klanten teleur te stellen, maar het is te hopen dat deze pilot er voor zorgt dat er straks meer van dit soort initiatieven zijn, zodat je als consument echt de keuze krijgt.

KFC zelf liet niet gelijk weten dat ze de vegetarische kip straks op het menu zetten. Daarvoor moet nog uitgezocht worden of de mensen die nu de moeite namen om het te proberen straks ook terug zouden gaan komen om meer te eten. Uiteindelijk wil KFC simpelweg zoveel mogelijk consumenten trekken om zo de winst te maximaliseren. Ook is het natuurlijk de vraag of Beyond Meat de capaciteiten heeft om straks alle restaurants in de Verenigde Staten of een bepaald gebied te voorzien van de vegetarische kip. Maar het feit dat er de moeite wordt genomen om dit te testen en uiteindelijk een restaurant volledig groen te verven, geeft ons het idee dat er plannen voor de toekomst zijn.

Reageer op artikel:
KFC boekt groot succes met verkoop vegetarische kip
Sluiten