Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 1 apr 2018

Deze hybride crossover bewijst dat je comfort met efficiëntie kunt combineren

Hybride auto’s hebben doorgaans een vrij suf imago. De volledig elektrische auto’s stelen de show, met flitsende prestaties en cutting-edge technologie. Daarmee ga je er echter aan voorbij dat hybride modellen het beste van beide werelden combineren: decennia aan ambacht en aanscherping, in combinatie met het nieuwste van het nieuwste. Een goed voorbeeld daarvan is de Kia Niro, een innovatieve crossover.

Hybride crossovers stelen de show

Crossovers zijn helemaal in, zo bleek het afgelopen jaar. Waar volledig elektrische auto’s nog niet helemaal gereed zijn voor een grootschalige uitrol, stelen hybride modellen de show.

Kia Niro crossover
De Kia Niro

De afgelopen jaren is de markt voor hybride auto’s namelijk bijzonder snel gegroeid. De betrouwbare basis van de afgelopen decennia wordt afgetopt met de technologische vooruitgang en nieuwste snufjes van afgelopen jaren.

Sportiviteit en technologische vooruitgang is leuk, maar een auto moet ook praktisch zijn

Vorig jaar kwam er in de hybride markt een duidelijke winnaar uit de bus: de Kia Niro. De gedurfde crossover staat stipt bovenaan het lijstje met de best verkochte hybrides van Nederland. Hoe komt dat?

Wat maakt de Kia Niro zo speciaal?

De sportieve auto kwam uit een onverwachte hoek, maar maakt toch indruk. De krachtige bolide heeft een flink vermogen, maar het verbruik ligt laag. Bovendien past je gezin er ook gewoon in.

Sportiviteit en technologische vooruitgang zijn leuk, maar een auto moet ook praktisch zijn. Laat dat nou precies zijn waar de Niro absoluut in uitblinkt. De auto is efficiënt, maar bovenal ook groen.

Zo kun je dus de nieuwste technologische snufjes en extraatjes inschakelen, zonder dat het ten koste gaat van het milieu. De Niro heeft een benzine-elektrische hybride aandrijflijn, die speciaal voor de crossover is ontwikkeld.

De betrouwbare en bewezen benzinemotor weet in combinatie met een lichtgewicht elektromotor sportieve rijprestaties te bieden, met toch een bescheiden brandstofverbruik.

Geoptimaliseerde kracht, met het gemak van een automaat. Dat levert een trekgewicht van 1300 kg op, wat je gerust uniek mag noemen in de hybride klasse.

Kia Niro crossover

Maar wat maakt de Niro dan zo zuinig? Dat komt vooral door de naadloze samenwerking tussen beide motoren. De elektromotor en benzinemotor wisselen elkaar niet alleen af, maar kunnen ook tegelijkertijd ingezet worden.

Als early adaptor profiteer je dus van een geavanceerde rijervaring, zonder dat je inboet aan bewezen kwaliteit en efficiëntie.

De energie die opgewekt wordt tijdens het remmen, wordt direct omgezet in elektriciteit. Zo wordt de accu op een efficiënte en duurzame wijze opgeladen. Volgens Kia is het zelfs de meest efficiënte combinatie in zijn klasse.

Als early adaptor profiteer je dus van een geavanceerde rijervaring, zonder dat je inboet aan bewezen kwaliteit en efficiëntie. Voeg daar een strak en modern design aan toe, en je hebt wellicht inderdaad het beste van beide werelden.

In samenwerking met Kia

Reageer op artikel:
Deze hybride crossover bewijst dat je comfort met efficiëntie kunt combineren
Sluiten