Vijf toffe fietsaccessoires van Kickstarter!

Dit artikel is geschreven door onze collega’s van the Prologue; een nieuw online magazine voor wielrenners, door wielrenners. Over wielrennen. Lees alles over tech, training, reizen en de grote rondes. Leer van de pro’s en hun staff over het leven in én buiten het peloton. Benieuwd? Neem een kijkje!

Kickstarter is een bron van nieuwe, innovatieve gadgets. Steeds meer toffe ontwikkelingen zien het daglicht dankzij crowdfunding. Je kunt er werkelijk waar alles vinden; van films tot kunst. Maar ook snufjes die het leven van fietsend Nederland verrijken. Wij hebben een selectie van toffe nieuwe fietsaccessoires gemaakt die wij graag zelf in onze fietsschuur zouden willen hebben.

Multifunctioneel fietshorloge

De Moskito Watch is hét horloge voor de liefhebbers van de fiets. Achter het klassieke ontwerp gaat namelijk een hoop nieuwigheid schuil. Want hoewel je het in eerste oogopslag niet zou zeggen, is dit een smart watch. Naast de tijd en datum geeft-ie ook aan dat er notificaties binnenkomen. Zo mis je dus nooit meer belangrijke berichten! Maar liefhebbers van de fiets, opgelet: het slimme apparaatje is op je stuurpen te installeren en fungeert vervolgens óók als snelheidsmeter. Naast huidige snelheid houdt-ie ook je gemiddelde snelheid en verreden afstand bij. En dankzij de Bluetooth-verbinding is alles op Strava te uploaden. Ideaal!

Het kleinste fietsenrek ter wereld

Het ziet er bijna te klein en te simpel uit om te geloven, maar de Clug is één van die zwaartekracht-overwinnende producten die ons versteld doet staan. Waarom bestaat dit nu pas? Het is simpel gezegd een muurbeugel voor je fiets. Afhankelijk van je fiets (wegfiets, hybrid of mountainbike) heb je een ander model beugel nodig. Naast het “kleinste fietsenrek ter wereld” heeft het bedrijf achter dit product – Hornit – ook de “luidste fietstoeter ter wereld” in het assortiment. Hoe luid? 140 decibel!

Handzaam, super-stevig fietsslot

Het innovatieve nieuwe fietsslot van Ottolock is, volgens de ontwerpers, steviger dan een kabelslot én praktischer dan de standaard fietssloten. Iets dat in onze oren goed klinkt. En hoewel we het niet aanraden om je fiets ‘s nachts in Amsterdam achter te laten met een slot als deze, zou het de minder uitgeruste fietsdieven moeten afschrikken. Kosten? Rond de €80,-.

Voor de liefhebbers van de BBQ

Een zomerse avond vraagt nou eenmaal om een BBQ. En als je in de stad woont, ben je al snel aan het stadspark om de hoek gebonden. Iedereen die niet van een eigen achtertuin kan genieten, is bekend met de struggles van het sjouwen van je avondmaal. Inclusief barbecue. De Knister Grill biedt dé oplossing voor liefhebbers van de BBQ. En als je vrienden er lucht van krijgen, kan je kiezen voor een grotere grill. Nog niet overtuigd? Check dan snel onderstaande video. Vanaf €90,- is-ie van jou!

Laat je zien: veiligheid voor alles!

Met de ingang van wintertijd worden de dagen sneller korter. Tenminste, het aantal uren daglicht. Voor fietsers is het dus belangrijk om goed zichtbaar de weg op te gaan. Goede verlichting is een cruciaal onderdeel van het winteroutfit. Hoewel er veel verschillende merken op de markt zijn met goede verlichting, viel ons één wel erg op. De Laserlight Core projecteert zo’n 5 meter voor de fietser een illustratie van een fietser op de weg. Naast het gewone voorlicht. Hierdoor maak je je beter zichtbaar voor wandelaars die op het punt staan om over te steken, of auto’s die je inhalen. Hoe slim is dat?

Interesse? Check de Kickstarter-pagina hier.

Reageer op artikel:
Vijf toffe fietsaccessoires van Kickstarter!
Sluiten