Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 17 jun 2019

When They See Us breekt kijkcijferrecord Netflix

Netflix heeft zijn kijkcijfers altijd geheimgehouden voor gebruikers, maar daar lijkt de streamingdienst dit jaar op terug te komen. De afgelopen tijd vinden cijfers, die uitzonderlijke resultaten laten zien, steeds vaker het daglicht en kwam de dienst zelfs met een eigen top 10 lijst met best bekeken content. Die lijn wordt ook met het aangrijpende When They See Us doorgetrokken en de resultaten zijn indrukwekkend. 

When They See Us breekt kijkcijferrecord Netflix

De Netflix Original ‘When They See Us’ heeft de laatste tijd veel los weten te maken. De aangrijpende serie over jongeren die vals beschuldigd worden van een verkrachting, puur vanwege hun huidskleur, scoort als een malle. De recensies over de Original zijn lovend en ook de kijkcijfers lijken erg hoog te liggen. Dit maakt de streamingdienst zelf bekend door middel van een tweet. Netflix deelt steeds vaker cijfers van succesverhalen en daar hoort When They See Us klaarblijkelijk ook bij.

In de Tweet van Netflix is te zien dat de Original serie zelfs records heeft gebroken in Amerika. Sinds de dag van release, 31 mei 2019, heeft When They See Us constant bovenaan gestaan in de kijkcijferlijst. Maar hoe hoog de kijkcijfers precies zijn wordt dan weer niet bekend gemaakt. Dat is jammer, maar maakt de prestatie zeker niet minder indrukwekkend. Zo heeft de serie bijzonder veel concurrentie op het platform en zegt het voldoende dat het al zo lang bovenaan de lijst staat.

Kritiek op werkwijze

Maar het delen van deze prestatie zorgt voor enige kritiek. Dit is een geluid dat we vooral op social media veel tegenkomen. Veel mensen zouden het niet eens zijn met de manier waarop Netflix zijn cijfers deelt. Een punt waar we ons wel degelijk in kunnen vinden. De streamingdienst deelt voornamelijk cijfers over grote titels die het hartstikke goed doen, maar verder weten we eigenlijk niks.

Zo werd er een tijdje geleden de prestatie van Bird Box met vol enthousiasme gedeeld, maar kregen we niets te horen over Triple Frontier. En die film werd voorafgaand aan de release geprezen en gepromoot als een malle. Dit zou kunnen betekenen dat Netflix simpelweg de keuze heeft gemaakt om niet alles naar buiten te brengen, maar het wekt ergens ook wel het idee dat de film het een stuk slechter heeft gedaan dan verwacht werd.

Kortom: Netflix deelt anno 2019 veel meer cijfers dan voorgaande jaren, maar om te zeggen dat de dienst heel transparant is lijkt ook overdreven te zijn. En stiekem is dat best jammer.

Reageer op artikel:
When They See Us breekt kijkcijferrecord Netflix
Sluiten