‘Killer robot? Klinkt vet!’ Yaskawa rust robot uit met vlijmscherpe katana

Elon Musk waarschuwt ons al een tijdje voor de gevaren van kunstmatige intelligentie en killer robots. De Japanse robotmaker Yaskawa geeft er níets om. ‘Killer robot? Klinkt goed!’ Zij rustten voor hun Bushido-project een industriële robot uit met een vlijmscherp katanazwaard! What could go wrong?

Samoerai robot

Om de robotarm te laten bewegen, werden de moves van de zwaardvechtkampioen Machii Isao ge-motioncaptured en in de Motoman MH-24 geladen. In de film (zoals Kill Bill) is een katana een superzwaard dat overal doorheen snijdt, maar in werkelijkheid is zo’n ding extreem moeilijk te hanteren. De Motoman doet dit echter met verve. Opgerolde matten, groente en fruit: ze hebben geen enkele kans tegen dit robotgeweld!

Extreem gaaf om te zien hoe de robot de precisiemoves bliksemsnel uitvoert. In tegenstelling tot Isao is de robot nog onvermoeibaar ook! Ergens vinden we het ook cool dat – terwijl er over de hele wereld wordt gediscussieerd over dodelijke robots – de Japanners denken: ‘Weet je wat? We geven ‘m gewoon een zwáárd!’ Bij Yamaska weten ze wat vet is.

Reageer op artikel:
‘Killer robot? Klinkt vet!’ Yaskawa rust robot uit met vlijmscherpe katana
Sluiten