Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 4 jul 2019

Simpele Instagram-tag levert Kim Kardashian bakken met geld op!

Vandaag even een klein stukje celebrity nieuws op WANT. Maar dan natuurlijk wel met een technisch tintje. Kim Kardashian West, je hebt vast wel eens van haar of haar man gehoord, heeft een rechtszaak gewonnen tegen het bedrijf Missguided. Bij veel posts van Kim Kardashian in een outfit besloot Missguided een inhaker te plaatsen op het Instagram-account van het bedrijf. Daarbij werd er een kledingstuk aan de man gebracht die leek op wat Kim droeg en daarbij haar ook tagde. En dat mag volgens de rechter niet.

Kim Kardashian verdient nog meer geld via Instagram

Volgens de rechter in de Amerikaanse staat California werd er op die manier inbreuk gepleegd op het merkenrecht van Kim Kardashian. Misguided zou op die manier geld hebben verdiend zonder daarvoor toestemming of een overeenkomst voor te hebben. Het bedrijf zelf heeft overigens totaal niet gereageerd op de rechtszaak. Bij verstek is er nu een uitspraak gedaan waarbij Misguided nu 2,8 miljoen dollar moet betalen aan de celebrity.

Kim Kardashian

Of Misguided ook de boete gaat betalen, dat is nog maar de vraag. Het bedrijf heeft wel de foto’s waarbij Kim Kardashian werd getagd offline gehaald om zo waarschijnlijk nog meer gedoe te ontlopen. Maar het meest interessante aan deze uitspraak is dat het een precedent schept. Het is andermaal het bewijs dat je op Social Media niet van alles en nog wat kunt gaan doen. Het kan soms helpen om mensen te taggen om op die manier sneller een bereik voor je social media te creeren omdat die persoon het dan retweet. Maar je moet dus ook oppassen met wat wel en niet mag.

Tot zover onze eenmalige poging om iets te schrijven over mevrouw Kim Kardashian West. Wil je meer over deze dame weten? Dan is deze site vanaf nu je nieuwe startpagina. En voor meer over Instagram klik je hier.

Reageer op artikel:
Simpele Instagram-tag levert Kim Kardashian bakken met geld op!
Sluiten