Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 19 mrt 2018

Onderzoek wijst uit dat je meer LEGO moet kopen ?

Iedereen weet dat LEGO awesome is. Als je er niet mee bet opgegroeid, dan heb je toch wel iets gemist in je jeugd. Tenzij je natuurlijk in je jeugd opgroeide in een circus. Als televisieseries ons iets hebben geleerd, is dat de beste manier om op te groeien. Maar als je wel LEGO hebt gehad in je jeugd, dan hebben we goed nieuws. Dankzij die LEGO heb je waarschijnlijk beter gepresteerd op school. En daarmee is het ook een perfect cadeau om aan je eventuele kinderen mee te geven. Dat is een conclusie die LEGO Japan trekt uit hun eigen onderzoek.

LEGO is goed voor je

Dat is natuurlijk wel een gevalletje ‘wij van WC-eend’, maar goed. LEGO Japan heeft voor dat onderzoek afgestuurde studenten ondervraagd van de belangrijkste universiteiten van Japan: Tokyo, Keio, Hosei, Meiji, Waseda en Rikkyo. Daaruit bleek dat zo’n zestig procent van de afgestudeerden aangaf op te zijn gegroeid met het leuke speelgoed.

92 procent van die mensen met een geweldige jeugd gaf aan dat ze daarbij voornamelijk dingen hebben gebouwd op basis van hun fantasie in plaats van dat ze per se de boekjes volgden.

Lego House Lego Experience Center

Verder wisten de afgestudeerden te vertellen dat het spelen met LEGO er voor gezorgd heeft dat ze beter dingen konden organiseren, dat het een boost gaf aan hun creativiteit en tot slot ook heeft geholpen met hun concentratie. En dat geloof ik wel. Ikzelf ben ook opgegroeid met LEGO.

Nu wil ik mezelf niet op de borst kloppen dat ik daardoor slimmer ben geworden, maar het heeft me wel geleerd om een paar uur achter elkaar met een project zelfstandig bezigt te zijn. Of het nou het bouwen van een groot kasteel of een complete stad, dat zoveel ruimte innam dat ik een week bij mijn broertje moest slapen.

Hoe dan ook, het is gewoon speelgoed voor jong en oud. En help het bedrijf ook even, want ze hebben nog heel wat blokjes over.

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit dat je meer LEGO moet kopen ?
Sluiten