Daniel Koster
Daniel Koster Apple 9 mrt 2017

De reden waarom de kinderen van Steve Jobs geen iPad hadden

Iedereen kent Steve Jobs als de man van Apple en zijn goede (en minder goede) ideeën voor de beste producten. Echter vond hij ook dat die producten niet aan de kinderen van Steve Jobs waren besteed. Wait, what?

We hebben het over de iPad. Deze alleskunner is toentertijd door Jobs zelf aangekondigd. Een apparaat dat volgens hem door zijn grootte en rekenkracht ideaal is voor educatie-doeleinden, maar ook om video’s te bekijken en met anderen in contact te komen.

Niet goed voor de kinderen van Steve Jobs

Al met al denk je dat dit reden genoeg is voor Jobs om het apparaat in het leven van zijn kinderen te verwerken. Ze kunnen aan de hand van de iPad een stuk verder in hun leven komen, toch? Wrong!

Twee jaar na de eerste introductie van de iPad werd Steve namelijk gevraagd wat zijn kinderen van hun iPad vonden. Zijn reactie is onverwachts. Hij stelt dat zijn kinderen geen iPad hebben en het apparaat thuis niet wordt gedoogd.

kinderen van Steve Jobs

Hij heeft een punt..

Waarom niet? Omdat de iPad een verdomd verslavend apparaat is. Een apparaat waar je al snel in op gaat. Hij was bang dat zijn kinderen via de iPad te afhankelijk van sociale media en andere kanalen zouden worden.

Nu is die kans ook bij volwassenen aanwezig. Sommige mensen schieten totaal in de stress als hun telefoon leeg is of ze hun iPad zijn vergeten. Maar bij kinderen gaat dat een stapje verder. Die kunnen helemaal opgaan in sociale media en mobiele apparaten. En dat wilde Jobs voor zijn.

kinderen van Steve Jobs

Verkopen, verkopen, maar niet kopen?

Toch vinden we dat wel apart. Steve Jobs stelt namelijk dat de iPad iets is wat je in je leven moet hebben. Echter stelt hij dus ook dat het een potentieel gevaarlijk apparaat is (voor kinderen). Een apparaat waar je aan verslaafd kunt raken, waarbij je enkel online nog kunt leven en ga zo maar door.

Echter kent de iPad, zoals de nieuwste iPad Pro, zeker zijn voordelen. Vooral als je via deze handige tip zonder iets te verwijderen geheugen vrijmaakt op dat apparaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De reden waarom de kinderen van Steve Jobs geen iPad hadden
Sluiten