Jelle van Es
Jelle van Es Tech 25 feb 2019

De techniek van Kinect leeft voort in dit nieuwe device

In de tijd van de Xbox 360 kwam Microsoft met de Kinect. Het is een camera die in staat was om bewegingen van de gebruiker te meten en aan de hand daarvan games te spelen. Het was een duidelijk antwoord van het bedrijf op het succes van de Wii. Helaas was het een techniek die niet heel erg precies was en ontbrak het uiteindelijk aan games die daadwerkelijk interessant waren. Toch kwam Microsoft met de Xbox One andermaal met een Kinect en was het ook daar geen succes, waarna het project werd stil gezet. Je zou denken dat het verhaal daarmee klaar was, maar de Azure Kinect Developer Kit die wordt uitgebracht bewijst het tegendeel.

Kinect leeft in nieuw device

De Azure Kinect Developer Kit is een device dat gebruikt wordt voor de pc en gebruik maakt van de laatste AI sensoren, zoals die ook in de Hololens 2 wordt gebruikt. Daarnaast zijn er 7 microfonen in het device gestopt om zo geluid op te vangen. Verder maakt de Azure Kinect Developer Kit gebruik van een 12-megapixel RGB camera en een 1-megapixel camera die diepte kan meten.

Azure Kinect Developer Kit

De Azure Kinect Developer Kit is vooral bedoeld voor bedrijven die de Kienct gebruikten voor verschillende applicaties en onderzoeksmethoden. Met dit nieuwe device is er voor hen meer mogelijk. Naast dat het device krachtiger is, maakt hij ook gebruik van de cloud en kan hij gebruik maken van AI-technieken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je een kamer in een 3D map uitleest.

Het device moet 399 dollar gaan kosten en kent al zijn eerste klant in de vorm van Ocuvera. Dit bedrijf gebruikt de techniek om in ziekenhuizen te voorspellen of een patiënt op het punt staat om uit een bed te vallen. Op die manier kan een zuster worden gewaarschuwd voordat de val daadwerkelijk plaatsvindt.

Wil je meer lezen over alles dat op de MWC 2019 wordt aangekondigd? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De techniek van Kinect leeft voort in dit nieuwe device
Sluiten