Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 apr 2018

Kingdom Hearts 3 krijgt toffe klassieke minigames

Gamen is vandaag de dag niet meer weg te denken in het cultuurbeeld. In de Nederlandse huishoudens staan vele miljoen spelcomputers en pc’s waar flink op gegamed kan worden. En als we kijken naar al het moois dat dit jaar al is verschenen, dan kunnen we niet anders concluderen dat het een mooie tijd is om een gamer te zijn. Gelukkig is er ook heel wat moois om naar uit te kijken. Denk bijvoorbeeld aan Kingdom Hearts 3. We weten nog steeds niet wanneer dit prachtige avontuur precies uitkomt, maar hoe meer we er van zien, hoe enthousiaster we worden. Deze week heeft ontwikkelaar en uitgever Square Enix een nieuw onderdeel van de game getoond: de mogelijkheid om minigames te spelen via een klassieke LCD-computer.

Kingdom Hearts 3 krijgt klassieke minigames

In de jaren tachtig waren de LCD-zakcomputertjes zeer populair. Je kon er bijvoorbeeld Pac-Man mee spelen of andere geinige minigames. Met name de Game & Watch-games van Nintendo waren daarbij populair (en leveren nu in goede staat een klein fortuin op op eBay). In Kingdom Harts 3 komen en groot aantal van dat soort minigames voorbij, zoals je in de onderstaande trailer kunt zien.

Afgaande op de trailer zijn er minstens zes in de game gestopt, maar wellicht dat het er uiteindelijk nog meer gaan worden. Het zijn daarbij overigens originele games, maar wel op basis van titels zoals die in de jaren tachtig uitkwamen. Wat precies de rol gaat zijn van de minigames is niet bekend.

Kingdom Hearts 3

Wellicht dat het gewoon puur een leuke afleiding is, maar het zou kunnen dat ze meer dan eens terugkomen in het verhaal en je ze verplicht moet gaan spelen om verder te komen.

Kingdom Hearts 3
Kingdom Hearts 3
Kingdom Hearts 3

Zoals gezegd weten we nog niet precies wanneer Kingdom Hearts 3 verschijnt, maar als hij uitkomt, komt hij in elk geval op de Xbox One en PlayStation 4. De game geeft je in elk geval de mogelijkheid om los te gaan in de wereld van Monsters Inc.

Reageer op artikel:
Kingdom Hearts 3 krijgt toffe klassieke minigames
Sluiten